Çiğ Fındıkla Gelen 10 Fayda!

Fındık farklı şekillerde tüketilebileceğinden özellikle çiğ fındık tüketilmesi durumunda daha faydalı olduğu belirtilmektedir.
Çiğ Fındıkla Gelen 10 Fayda!

Yeterli miktarda tüketilmesi durumunda çiğ fındıkla gelen 10 fayda sağlıklı olmanızı sağlayabilir.

  1. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir; fındık yağı içerisinde bulunan E vitamini sayesinde özellikle düzenli şekilde tüketilmesi halinde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlayabilir. Aynı zamanda kan hücrelerinin parçalanmasını engelleyerek anemi riskini azaltır.
  2. Sinirlerin sağlamlaşmasını sağlar. İçerisinde bulunan besin öğeleri sayesinde sağlık deposu olarak bilinmekte olan fındık faydaları saymakla bitmez. B6 vitamini açısından oldukça zengindir.
  3. Beyin sağlığının korunmasına yardımcı olur. Fındık içerisinde bulunmakta olan kersetin, proantosiyaninler ve kaemferol özellikle beyin sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır.
  4. Tokluk hissi sağlıyor. Fındık içerisinde bulunan yüksek yağ kompozisyonu, protein ve lifler özellikle vücutta tokluk hissi sağlamaktadır.
  5. Diyabet riskini azaltıyor. Yapılan araştırmalara göre özellikle düzenli şekilde fındık tüketimi diyabet riskinin azalmasını sağlamaktadır.
  6. Kötü kolesterolün düşmesine sağlıyor. Fındık kalp sağlığını korumak için ihtiyaç duyulacak olan sağlıklı yağlar içermektedir. Bu nedenle özellikle kötü kolesterolün düşmesine sağlayarak aynı zamanda kalp sağlığını koruyucu etki oluşturmaktadır.
  7. Kansere karşı koruyucu etki sağlıyor. Düzenli şekilde çiğ fındık tüketilmesi kanserli hücrelerin gelişiminin önlenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle bu çocuk kansere karşı korumak için özellikle tercih edilebilecek besin seçenekleri arasında yer almaktadır.
  8. Kabızlığı önlüyor. İçeriğinde bulunan yüksek lif oranı bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum aynı zamanda kabızlık probleminin önlenmesini ve sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlamaktadır.
  9. Kasların güçlenmesini sağlıyor. Fındık içerisinde bulunmakta maddeler özellikle vücutta kasların güçlenmesini sağlayıcı etki oluşturmaktadır.
  10. Erken yaşlanmayı engelliyor. İçeriğinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar aynı zamanda özellikle cildin erken yaşlanmasına engellemektedir. Daha sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler için çiğ fındık faydaları etkili olmaktadır.