Çay tiryakilerine kötü haber! Çayı böyle demleyenler ölüme koşuyorlar!

Türkiye’de en çok tüketilen içecek olan çay ile alakalı olarak çok önemli bir tespit yapıldı. Çay demlerken yapılan bir hata nedeniyle mide ve böbrek hastalıklarına davetiye çıkarılıyor.
Çay tiryakilerine kötü haber! Çayı böyle demleyenler ölüme koşuyorlar!

Türkiye’de en çok sevilen içecek denildiğinde akla ilk olarak çay geliyor. Günün her saatinde çay içilebilirken bu içeceğin sağlığa yararları ve zararları konusunda sürekli olarak araştırmalar yapılıyor. Çay her ne kadar faydalı bir içecek olsa da bazı durumlarda zararlı bir etkiye de sahip olabiliyor.

ÇAYDANLIKLARA DİKKAT!

Çay demlenen çaydanlıkların zaman içerisinde büyük bir sağlık tehdidine neden olabilecekleri bildirildi. Yapılan son araştırmaya göre çay demlemek için kullanılan çaydanlıklarda mantar ve bakteri üremesine uygun bir ortam meydana geliyor. Zamanla deforme olan çaydanlıklar adeta zehir saçıyorlar.

Çaydanlıklar çeşitli kaplamalar ile üretiliyorlar. Bu kaplamalarda zaman içerisinde dökülmeler meydana geliyor. Üstelik bu dökülme çoğu zaman da gözle görülemiyor. Bu gerçekleştiğinde ise çay demlenen çaydanlıklarda bakteriler ve mantarlar adeta cirit atıyorlar. Bu mantar ve bakteri şeklindeki organizmalar çay içildikçe insan vücuduna geçiyor.

MİDE VE BÖBREK HASTALIKLARI TETİKLENİYOR!

Çaydanlıklardan geçen bakteriler ile mantarlar mide ve böbrek hastalıklarına neden oluyorlar. Bundan dolayı çay demlenen çaydanlıklara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Hiç beklenmedik zamanda insan sağlığını tehdit eden bu özellik nedeniyle çaydanlık seçiminde sağlığa zararlı bir durum olmadığından emin olunması gerekiyor.

NE YAPMAK GEREKİYOR?

Sıcak su ile çay birleştiğinde çaydanlık içerisinde tanenler ve oksalat tuzları oluşuyor. Bunlar da mide ve böbrek fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasını engelliyorlar. Bunu önlemenin yolu ise çay demlemeden önce çaydanlığın iyice temizlendiğinden ve durulama işleminin de başarılı olduğundan emin olmaktan geçiyor. Bu işlem dikkatlice yapıldığında herhangi bir sağlığa sakıncalı durum meydana gelmiyor.