Canan Karatay yine haklı çıktı! Çayı böyle içenlere kötü haber!

Türkiye’de en çok tüketilen içeceklerin başında gelen çay ile alakalı olarak Prof. Dr. Canan Karatay’dan kritik uyarı geldi. Çayın doğru zamanda içilmemesi durumunda zararı olduğunu açıklayan Canan Karatay çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Canan Karatay yine haklı çıktı! Çayı böyle içenlere kötü haber!

Türk mutfağında çokça sevilen ve tiryakilik durumunda müptelaları olan çayın bazı durumlarda zararlı olacağı ortaya çıktı. Çay esasında sağlığa yararları olan bir içecek türüdür. Ancak çayı zararlı yapan ise ne zaman içildiği ile alakalı olduğunu Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. Peki sağlıklı olan çay nasıl zehir etkisi yapar hale dönüşüyor?

ÇAYIN ZARARLI HALİ!

Çay için konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, “Çayı içerken çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çay demir emilimini azaltmaktadır. Bunu da yemeklerle beraber veya hemen yemek sonrasında içildiğinde yapıyor. Siz istediğiniz kadar vitamin, mineral alın ama çay içiyorsanız bunları yok edersiniz. Çay içmeyi önermiyorum ama içeceğim diyenler en azından yemeklerden 1 saat sonra içsinler. Ayrıca şekerli çayı hiç tavsiye etmiyorum. O şeker ile kilo alır, sağlığınızı kaybedersiniz.” dedi.

CANAN KARATAY’I DOĞRULADI!

Canan Karatay’ın bu uyarısının ne kadar haklı olduğu ise Diyetisyen İpek Ağaca’nın açıklaması ile bir defa daha ortaya çıktı. Çayın vücuttaki etkisini açıklayan İpek Ağaca, “Yemeklerden en az 1 saat sonra çay içilmesi demir emilimini olumsuz etkilemiyor. Demiri yeteri kadar almazsak kansızlık hastalığı ile karşılaşabiliriz. Bu hastalık da Türkiye’de çokça görülüyor. Bundan dolayı çay zevkimiz varsa ve içeceksek yemekten 1-2 saat sonra, açık ve limonlu olarak içmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kansızlık olarak bilinen anemi hastalığı ile alakalı olarak konunun uzmanları da benzer açıklamalar yaptılar. Özellikle kansızlık şikayeti ili doktora başvuranlara verilen ilk tavsiyelerden birisi çay oluyor. Kahvaltıda kesinlikle çay içilmemesi önerilirken bu tavsiyeye uyanların kısa süre içerisinde kansızlık sorunu ile baş edebildikleri görülüyor.