Bu yiyecekler bilinçli tüketilmezse öldürücü olabilir

Sağlıklı ve dikkatli beslenmek hepimiz için büyük bir önem teşkil ediyor. Çoğumuz zararlı yiyeceklerin hangileri olduğunu biliyor ve onları tüketmemeye özen göstererek önlemimizi alıyoruz. Fakat bazı yiyecekler var ki, sağlıklı oldukları halde bizlere zarar verebiliyor. Çünkü sadece yiyeceklerin sağlıklı olması değil, onlardan ne kadar tükettiğimizde önemli.
Bu yiyecekler bilinçli  tüketilmezse öldürücü olabilir

Bundan zarar gelmez aksine faydalı olur dediğimiz bazı yiyeceklerin sağlığımız açısından tehlike sonuçlara yol açtığını biliyor muydunuz? İşte karşınızda bilinçli tüketilmezse öldürücü olan yiyecekler!

Herhalde kayısı, şeftali ve elmanın sizin için tehlikeli olabileceğini daha önce düşünmemişsinizdir! Peki bu yiyeceklerin tehlikesi nereden geliyor? Bildiğiniz gibi bu meyveler çekirdeğe sahip! Ve eğer bu meyveleri yerken bu çekirdeklerinde tadına bakar ve çok fazla tüketirsek baş dönmesi ve kusma ile başlayacak süreç bizi komaya girme hatta hayatımızı kaybetmeye kadar götürebilir. Bunun nedeni ise meyve çekirdeklerinin siyanür üreten amigdalin isimli bir maddeyi içinde barındırması!

Hangimiz çikolataya karşı koyabilir ki? Çoğumuz çikolata yemeyi çok seviyor hatta bazen aşırıya bile kaçabiliyoruz. Fakat bir çılgınlık yapıp 10 kilodan fazla çikolata tüketirsek, sadece şeker komasına girmekle kalmıyor aynı zamanda zehirleniyoruz. Bu zehirlenmenin sonucu ise genellikle ölümle sonuçlanıyor. Çikolatanın etkilerinin çok masum olmadığını unutmamak lazım! Kedi ve köpek gibi dostlarımıza küçük miktarda çikolata vermek de, minik dostlarımızın kör olmalarından zehirlenmelerine kadar ciddi sonuçlara neden olabiliyor.

Domatesin pek masum olmadığını söylesek? Pek çok çoğumuz fazla miktarda domates tüketmekte bir sakınca görmeyiz. Oysa domatesin sapında ve yeşil yapraklarında bulunan glikoalkaloid isimli zehir karın ağrısı ve bulantıya neden oluyor. Aynı maddeden patatesin yeşillenmiş kısımlarında bulunduğunu da belirtelim!

Herhalde hepimizin zehirli olabileceğini bildiği yiyeceklerden biri de mantar! Dünya üzerinde binlerce mantar türü var ve bu türlerden bazıları sizi ölüme kadar götürebilir. Bu sebeple bu lezzetli yiyeceği tüketirken, hangi türünden yediğimizden emin olmalı ve bilmediğimiz mantar türlerinin kesinlikle tadına dahi bakmamalıyız! Mesela ülkemizde köy göçüren ismi verilen mantar türünün, ülkemizdeki mantar zehirlenmelerinin yüzde 95’inden sorumlu olduğunu biliyor muydunuz?