Bu yıllar arasında doğanların kansere yakalanma riski daha yüksek

Kanser, aslında her yaş grubu için son derece tehlikeli ve ölümcül bir hastalık olarak biliniyor. Ancak kanser ile ilgili yapılan bir araştırma durumun ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu. O yıllar arasında doğanlar dikkat!
Bu yıllar arasında doğanların kansere yakalanma riski daha yüksek

Yapılan araştırma sonucuna göre belirli bir yıl aralığında doğanların kansere yakalanma ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı. İşte uzmanların yaptığı araştırma sonuçları ve merak edilenler..

Konuya ilişkin uzmanların yaptığı açıklamaya göre 1965 yılı ve sonrasında doğan kişiler ile 1950 – 1954 yılları arasında doğan kişilere kıyasla hızlı yaşlanma yaşama ihtimalinin yüzde 17 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

55 YAŞ ALTI DİKKAT

Sonuçlara göre hızlı yaşlanmanın en temel sebepleri arasında 55 yaşının altında olan kişilerde belirli kanser türlerinin daha sık görülmesi olarak gösterildi. Bu konuya ilişkin Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doktor öğrencisi Ruiyi Tian, yaptığı açıklamasında birden fazla kanser türünün dünya çapındaki gençler arasında daha hızlı bir şekilde yaygınlaştığını ifade etti.

ARAŞTIRMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Araştırmaların hızla devam ettiğini ifade eden, Ruiyi Tian, "Bu artışı tetikleyen faktörlerin anlaşılması, genç ve gelecek nesillerde kanserlerin önlenmesi veya erken teşhisinin iyileştirilmesinde önemli olacaktır” açıklamasını yaptı.

VERİLER İNCELENDİ

Çalışmalarda görev alan ekip, tam tamına 149 bin kişinin kan verilerini detaylı bir şekilde inceledi. Her bir kişinin biyolojik yaşı ve vücut durumu ele alındı. Çıkan sonuçlara ek olarak kişinin doğum tarihleri ve aralarındaki kansere bağlı olarak gerçek yaşı ile karşılaştırma yapıldı. Sonuçlar ise şu şekilde çıktı:

  • Yüzde 42: Erken başlayan akciğer kanseri
  • Yüzde 36: Erken başlayan rahim kanseri
  • Yüzde 22: Erken başlayan gastrointestinal kanserleri

Tian, erken yaşlanma ve erken başlayan kanserler arasında inceleme yaptıklarını belirtti. Ekibin bundan sonraki çalışmalarında ise genç yetişkinlerin neden daha hızlı yaşlandığını ve bu durumun kanserle nasıl bir ilişkisi olduğunu açıklayacaklarını söyledi.