BU SAATTE içilen kahve beyne ve vücuda enerji veriyor

Kahveyi içmeden ayılamayanlar ve günün hangi saati olursa olsun kahve içmeden duramayanlar! Bu haberimiz tam da size göre! Dünyanın en sık tüketilen içeceklerin başında gelen kahve çoğu için bir uyandırıcı çoğu kişi için de bir enerji içeceği..
BU SAATTE içilen kahve beyne ve vücuda enerji veriyor

İçilen kahveden verim alınması için mutlaka kahvenin doğru saatte içilmesi gerekiyor. Kahve içerek daha zinde olmak isteyenler için kahve içme saati açıklandı.

Vücudumuzun uyku saatini, uyanık kalma saatini aslında vücut saati karar verir. Fakat gün içerisinde dışarıdan alınan bazı yiyecek ve içecekler vücut saatinin dengesinin bozulmasına neden olabilir. Vücutta aktif olarak çalışan sirkadiyen ritim hormonu vücudun 24 saatlik döngü içerisinde hormon salgılamasını sağlar.

VÜCUDUNUZUN SAATİNİ BOZABİLİRSİNİZ

Günün her saatinde kahve içiyor ve özellikle akşam saatlerinde tüketiyorsanız, vücudunuzun uyku sorunuyla karşılamasına neden oluyorsunuz anlamına geliyor! Kahve içerisinde kafeini barındırır. Kafein vücuda hangi saatte alınırsa alınsın bir miktar enerji verir. Vücutta uyku zamanı hareket etmeyeceği ve enerjisini atamayacağı için bu durum size huzursuzluk getirecektir.

2023/11/13/kahve.png

KAHVE İÇİN DOĞRU SAAT NE ZAMAN?

Genel olarak toparlamak gerekirse, vücudumuz uyandıktan sonra ona biraz doğal enerjisini kazanması için zaman vermeniz gerekiyor. Ortalama uyandıktan 1 – 1,30 saat sonra doğal enerjiniz gelecektir. Gün içerisinde kendinizi halsiz, uyuşuk ve uykulu olarak hissetmeye başladığınızda bir kahve içebilirsiniz.

Vücudunuzun burada enerjisini engellemiyor, aksine ona enerji konusunda yardımcı oluyorsunuz. Bu yorgunluk halinin akşam saatlerinde gelmesi çok normal! Bu sebeple akşam 6-7’den sonra kahve içmemeye özen gösterin.