Bu besinleri tüketenlerde kalp krizi riski yok denecek kadar az! İşte o besinler

Kalp krizi ani gelen ve çok riskli rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Kalp krizi riskini en aza indirmek isteyen insanlar kalbi gençleştirmenin yollarını arıyorlar.
Bu besinleri tüketenlerde kalp krizi riski yok denecek kadar az! İşte o besinler

Bu besinleri tüketenlerde kalp krizi riski yok denecek kadar az! İşte o besinler: Kalp krizi günümüzün en çok korkulan rahatsızlıkları arasında yer almaktadır. Özellikle yüksek tansiyon, kolesterol ve şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olan vatandaşlar için bu risk çok daha büyüktür. Uzmanlar tarafından açıklanan bilgilere göre bu tip hastalıklar kalbin olması gerekenden 7 yaş daha yaşlı çalışmasına sebep oluyor. Peki kalp krizi riskini azaltmak veya tamamen yok etmek mümkün mü? Bu besinlerin tüketilmesi ile kalp krizi riski azaltılabiliyor.

İnsanlar zaman geçtikçe ve yaş aldıkça birçok hastalığa daha elverişli hale geliyor. Kolesterol, tansiyon ve şeker hastalığı gibi hastalığı olan vatandaşlar da kalp krizi riski de gittikçe artıyor. Kalp krizi ani bir şekilde gelerek insanları yaşamdan koparabiliyor. Bu nedenle ani kalp krizi gibi rahatsızlıkları engellemek için ne yapılması gerekiyor?

Tabi ki sağlıklı beslenmek, spor veya yürüyüş yapmak mutlaka yapılması gereken iki önlemdir. Fakat bunun yanında bazı besinlerin tüketilmesi de kalp krizini engellemeye yaramaktadır. Peki bu besinler hangileri? Kalp sağlığına dikkat edilmesi için özellikle tükettiğimiz besinlere dikkat etmeliyiz.

KALBİ GENÇLEŞTİREN BESİNLER

Edamame

Edamame magnezyum, potasyum ve folat kaynağı olduğu için kalp sağlığı için olmazsa olmaz besinler arasında yer almaktadır. Bu besin kan basıncını düşürmekte ve kalp sağlığını korumak için mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasındadır. İçeriğinde bulunan lif sayesinde insan vücudunun düşük yoğunluklu lipoprotein reseptörleri üretme yeteneğini artırmaya yaramaktadır. Kalp sağlığını bu şekilde sağlamaktadır. 

Rooibos çayı 

Yapılan bir çalışmada stresli durumlara kötü tepki veren bazı kişilerin vücutlarındaki iltihaplanma düzeylerinin arttığı tespit edidi. Bu iltihapların doğrudan obeziteyle ve bunun yanında bir de kanser ve kalp hastalığına etki ettiği araştırma sonuçlarında ortaya çıktı. Bu çay ile zihniniz yatışacak ve stresli zamanlarınızda sizi rahatlacaktır. Çayın düzenli olarak tüketilmesi ise stresten sizi uzak tutacak ve kalp rahatsızlıklarından korunmanızı sağlayacaktır. 

İlgili Haberler