Bu Besinler Kalp Krizini tetikliyor

Kalbe giden kan akışının aniden engellenmesi durumunda kalp krizi oluşmaktadır. Acilen müdahale edilmesi gereken ciddi bir problem olup, hayatı tehdit edebilir. Bu durumdan korunmanın bir yolu bulunmakta mıdır?
Bu Besinler Kalp Krizini tetikliyor

Kroner kalp hastalıkları kalp krizine sebep olmaktadır. Kolestrol birikintileri koroner arteri tıkamaktadır. Aslına bakarsanız kolestrol beden sağlığı açısından büyük bir önem taşır. Sadece fazla olması halinde zararlı hale gelmektedir.Bu durumun en önemli sebebi ise sağlıksız beslenmedir. “ Fazlası ile doymuş yağ içeren yiyecekleri tüketmek karaciğerde kolestrolün kullanılması durumunda değişiklik olmasını sağlar. Sağlıklı beslenme yolları ile bu durumu tam tersine çevirmek mümkündür.” şeklinde ifadelerde bulunan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp krizi riskini en aza indirmek için uzaklaşılması gereken gıdaları şu şekilde açıkladı:

  • Beyaz çikolata, şekerlemeler, kek, puding ve bisküviler,
  • Hamur çeşitleri, börekler, poğaçalar,
  • Sosis, hamburger, pastırma ve kebap tarzındaki yağlı et çeşitleri,
  • Margarinler, palm yağı,
  • Hindistan cevizi ve kreması, hurma yağı,
  • Krema, süt, yoğurt,krem peynir gibi tam yağlı süt ürünleri,

“Gıdaların birçoğunun paketinde doymuş ve doymamış yağ oranları yer almaktadır. Doymuş yağ oranı fazla olan yiyeceklerden vazgeçmeye, daha fazla doymamış yağ içeren gıdaları tüketmeye çalışın.” sözlerini dile getiren Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, “Enerjimizin 1/3 ü bir gün içinde kadınlar için yaklaşık olarak 70 g. erkek için ise 90 g. yağ olmalıdır. Fakat doymuş yağ oranının bu oranların 1/3 ünden fazla olmaması önerilmektedir. “demektedir.

Kalp krizini tetikleyen besinlerden ne kadar uzak durursak yaşam kalitemizi de o derece arttırmış oluruz. Hayatımızda başta yakınlarımız olmak üzere birçok kişi kalp hastalıklarından şikayetçidir. Bu durum sadece şikayetle de sınırlı kalmaz. Kalp hastalıklarının derecesi arttıkça durum gittikçe ciddileşerek kalp krizine kadar gidebilmektedir. Özellikle günümüzde gençler ve çocuklar arasında da kalp krizi sebebi ile ölümlerin arttığı gözlemlenmektedir. Bu durumun en önemli sebebi doğru bir beslenme alışkanlığının olmaması hazır ve paketlenmiş gıdalara yönlenilmesidir. Çocuklarımızı bu tip gıdalardan ne kadar uzak tutarsak gelecek nesil daha sağlıklı olacaktır.