Bu besinler boy uzatıyor

Özellikle gelişme çağında, faydalı olan besinlerin sağlık için sunmuş oldukları getiriler oldukça önemli. Hatta bir kısmı boy uzamasına yardımcı bile oluyor. Peki bu besinler hangileri?
Bu besinler boy uzatıyor

Dilerseniz hemen detaya geçelim.

Uzmanların vermiş olduğu bilgilere göre boy uzunluğu temel anlamda genetik bir durum olmakla beraber kişinin küçüklüğünden beri sahip olduğu beslenme alışkanlıkları, uyku düzeni, egzersiz, spor ve sayabileceğimiz daha pek çok çevresel etkenlerin de bu durum üzerinde etkili olduğunu ortaya koymuştur.

Kalsiyum ve Fosfor Boy Uzunluğunu Etkiliyor

Boy uzunluğu için en önemli faktörlerden biri de sağlıklı kemiklere sahip olmaktır. Bunun için de belli başlı minerallerin düzenli olarak tüketilmesi büyük önem arz etmektedir. Bunların başında da kalsiyum ve fosfor geliyor.

Özellikle 11 ila 24 yaş aralığı vücudun, kalsiyum ve fosfora en çok ihtiyaç duyduğu dönemdir. Bir diğer önemli kaynak ise D vitamini olup kemik gelişimi adına oldukça büyük bir öneme sahiptir. Zira D vitamini, minerallerin etkin olarak emilmesine yardımcı olur. En çok bulunduğu gıdalar ise balık yağı, karaciğer ve yumurta sarısı olarak sıralanabilir. Ancak D vitaminin temel kaynağının güneş ışınları olduğu unutulmamalı ve her gün düzenli olarak 15 ila 20 dakika arası güneşe çıkılmalıdır.

Süt Tüketimi Önemli

Kemik gelişimini henüz tamamlamamış olup boyu kısa kalmış olan kişilerin bazı gıdaları daha çok tüketmeleri bu anlamda oldukça önemli. Bunların başında da süt geliyor. Her gün düzenli olarak taze inek sütü içilmesi hem boy uzamasına yardımcı oluyor hem de çocuğun kemik yapısının da gelişmesine katkı sağlıyor. Ancak sütün boy uzatma etkisinden etkili bir şekilde faydalanabilmek için gece uyumadan önce içilmesi gerekmektedir. Çünkü süt, gece saatlerinde büyüme hormonunun salgılanmasını sağlamaktadır.

En çok kalsiyuma sahip olan süt ürünlerinin başında ise yoğurt, peynir ve ayran geliyor. Yoğurt bu açıdan çok önemli olup, çocuklarınızın sebze tabanlarında dahi yer alması gerekiyor. Bunun yanı sıra eğer çocuğunuz peynir tüketmekten hoşlanmıyorsa, ilk etapta peynirli poğaça ya da börek ile de sunarak alışkanlık kazandırabilirsiniz.