Bu besinler Alzheimer'dan korunmaya yardımcı oluyor

Erken yaşta da karşılaşabileceğiniz Alzheimer'dan korunmak için dikkat edilmesi gereken pek çok farklı durum söz konusu olmaktadır.
Bu besinler Alzheimer'dan korunmaya yardımcı oluyor

Farklı sebeplerden dolayı yaşanabilecek olan Alzheimer korunmaya yardımcı besinler özellikle beslenme konusunda dikkat edilmesi sayesinde yaşanacak olan rahatsızlığın önlenmesini sağlayabilir. Nöroloji Uzmanı Dr. Pelin Duman konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalar sayesinde özellikle önem almak isteyen hastaların dikkat etmesi gereken hususlara değinmektedir.

Sofradan Baharatı Eksik Etmeyin!

Zerdeçal, tarçın, köri, kimyon gibi baharatlar kalp rahatsızlığı, obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi rahatsızlıklara karşı önleyici etki sağlamaktadır. Aynı şekilde baharatların beyinde oluşacak olan plakları parçalamaya ve zamanla yaşanan bellek zayıflığına neden olabilecek iltihaplanmanın da azalmasına yardımcı olduğu belirtilmektedir.

Kabak Çekirdeği Tüketin!

Colin ve çinko gibi yağ asitlerini içermesi ve aynı zamanda E vitamini açısından zengin olması nedeni ile risk faktörünü azaltmaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra ceviz, badem, fındık, kaju, fıstık gibi kuruyemişler de içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde etkili olmaktadır.

Her Gün Kahve Tüketin!

Alzheimer hastalığına neden olan durumlardan birisi de beyinde özellikle anormal amiloid beta protein plaklarının birikmesidir. Kahve üzerine yapılan araştırmalar özellikle beta amiloid protein düzeyinin kahve tüketimi ile %50 oranında azaltıldığını göstermiştir. Bu nedenle Alzheimer’dan korunmanın yolları için tercih edilebilir.

Sebze Ağırlıklı Beslenmek!

Kuşkonmaz, lahana, brokoli, karnabahar gibi özellikle folat içeren yeşil sebzeler aynı zamanda homo-sistein içermektedir. Homosistein bilişsel olarak oluşacak bozukluklarla bağlantılı aminoasittir. Bu nedenle pişirmeden tüketilecek olan domates, kuşkonmaz, kabak, havuç ya da pancar gibi sebzeler besin değerini koruyarak beyin aktiviteleri açısından önemli olan folik asit, A vitamini, demirin alınmasını sağlar.

Antioksidan Meyvelere Ağırlık Verin!

Yaban mersini, kiraz, böğürtlen gibi kırmızı renkli meyveler özellikle E ve C vitamini içeriğinin dışında anti-inflamutuar Ve bunun dışında da antioksidan olma özelliği bulunmaktadır. Beynin serbest radikallerden korunmasını da sağlayacak olan antosiyanin içermektedir. Bu nedenle Alzheimer riskini azaltan besinler arasında yer almaktadır. Önlem almak isteyenler için meyvelerin bol miktarda tüketilmesi gerekmektedir.