Bu 4 belirtiyi görenler dikkat! Alzheimer hastalığı başlıyor olabilir!

Alzheimer hastalığı son yıllarda oldukça artış gösterdi. Genellikle yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer gençlerde de görülebiliyor. Beyin hücrelerini yok eden bu hastalığın 4 önemli belirtisinin olduğu ortaya çıktı.
Bu 4 belirtiyi görenler dikkat! Alzheimer hastalığı başlıyor olabilir!

Beyin hücrelerini yok eden ve kalıcı unutkanlığa neden olan Alzheimer ölüme kadar ilerleyen bir hastalık olarak tanımlanıyor. Bu hastalığın 65 yaş üstünde daha çok görüldüğü biliniyor. Ancak gençlerde de görülebilen Alzheimer çok büyük bir sorun olabiliyor. Alzheimer hastalığının erken teşhisinde ise süreç daha iyi bir şekilde yönetilebiliyor. Teşhiste geç kalındığında ise oldukça kötü bir son ile karşılaşmak büyük bir ihtimal oluyor.

UNUTKANLIK İLE BAŞLIYOR

Alzheimer hastalığı bilişsel ve davranışsal alanda performans düşüklüğü ile etkisini gösterir. En önemli belirtisi ise unutkanlıktır. Bu hastalık küçük çaplı hafıza sorunları ile ortaya çıkmaktadır. Kişiler eğer hastalığın başlangıç evresinde iseler son günlerde yapılan görüşmeleri, yaşanan olayları unutabiliyorlar. Bazen de koydukları eşyanın yerini hatırlamakta zorlandıkları gibi bazı yerlerin isimlerini de hatırlayamıyorlar.

7 YILLIK BALAYI DÖNEMİ VAR!

Alzheimer hastalığı başlamadan önce 7 yıllık balayı dönemi bulunuyor. Bu dönemde hastalık bazı işaretler verse de tam bir şekilde kişi hasta olduğunu aklının ucuna bile getirmiyor. Hastalığın belirtileri şiddetlenince ise iş işten geçmiş oluyor. İşte bu 7 yıllık balayı döneminde ortaya çıkan 4 belirti tespit edildi.

4 BELİRTİ AÇIKLANDI!

Alzheimer hastalığının hazırlık evresindeki ilk belirtisi sürekli aynı şeyleri tekrarlamak olarak açıklanıyor. Kişi daha önce sorduğu bir soruyu yeniden sorabiliyor, daha önce anlatmış olduğu bir şeyi yeniden anlatıyor.

İkinci belirti ise eşyaların sık sık kaybedilmesi oluyor. Bu belirtide kişi sık sık eşyaları koyduğu yeri unutuyor. Bu süreklilik haline geliyorsa belirtiler arasına giriyor.

Üçüncü belirti için çok hızlı bir şekilde isimleri unutmak açıklaması yapıldı. İsimleri akılda tutamamak normal olabilir ama bu sürekli oluyorsa ve ciddi bir hale gelmeye başlıyorsa belirti olarak değerlendiriliyor.

Dördüncü belirti ise bu ilk üç belirtinin daha fazla akşam ve gece saatlerinde ortaya çıkması gösteriliyor. Uzmanlar böyle bir durumda uzman bir doktora görünmenin faydalı olabileceğini belirtiyorlar. Hastalığın olup olmadığı hakkında kesin yargıya uzman bir nörolog karar vermelidir.