Bu 3 belirti varsa geçmiş olsun! Covid19'un yaz varyantı FLİRT VİRÜSÜ tüm dünyaya yayıldı yeni pandemi alarmı
Bu 3 belirti varsa geçmiş olsun! Covid19'un yaz varyantı Flirt Virüsü tüm dünyaya yayıldı yeni pandemi alarmı - Tüm dünyada büyük bir şok yaşanmasına ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını için bir kere daha alarm durumuna geçirildi. Bilim insanları Covid-19'un yaz varyantı olan FLİRT virüsüne karşı insanları uyardı. Hastalığın belirtileri de ortaya çıktı.
FLİRT VİRÜSÜ NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?
Flirt virüsü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2024 yılında resmi olarak tehlikeli varyant listesine eklendi. ABD'de görülen virüsün şimdilerde ise tüm dünyaya yayıldığını açıklayan DSÖ, ölüm sayısının olmadığını ancak vaka sayısında ciddi bir artış olduğunun altını çizdi.
İngiltere Halk Sağlığı Ajansı'na demeç veren DSÖ, aşıların etkisinin bittiğini ve çoğu kişinin yeniden aşı olmadığı için vaka sayısında artış olduğunu belirtti. Antikorların azalmasının vücut bağışıklığının düşmesiyle beraber virüsün etkinliğinin artığı belirtildi.

Hızla yayılan virüs hakkında ise İngiliz dergisinde uzmanlar tarafından şu açıklama yer aldı. "Mayıs ve Haziran'da İngiltere'de SARS-CoV-2 testi pozitif çıkanların sayısı arttı. Covid-19 vakaları Avrupa'nın bazı bölgelerinde arttı. ABD'de de testi pozitif çıkanların sayısı artışta, 22 Haziran haftasında pozitiflik oranı yüzde 1,4 oranında arttı."
YENİ SALGIN TÜRKİYE'DE VAR MI, FLİRT VİRÜSÜ YAZ KORONASI TÜRKİYE'YE GELDİ Mİ?
Konu hakkında henüz Türkiye'de resmi bir açıklama yapılmasa da Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalar tedirginlik yaşanmasına neden oldu. Özellikle de son dönemde hastanelere baş, eklem ve boğaz ağrısı ile giden kişilerin sayısında büyük artış yaşandığı belirtilerek flirt virüsü belirtileri bir kere daha hatırlatıldı.
Hastalığın yaklaşık 15 gün sürdüğü ve kuluçak süresinin de 10 gün olduğu belirtilirken, ilk olarak eklemlerde başlayan ağrının tüm vücuda yayıldığı, baş ağrısı ve mide bulantısına neden olduğu ifade edildi. Nefes darlığı, koronavirüs salgınında olduğu gibi tat ve koku kaybına neden olduğu, ses kısıklığı, iştah kaybı ve derin derin titremelere neden olabileceği ifade edildi.