Boyun Ağrısının Nedenleri

Kimi zaman önemli sağlık problemlerinin habercisi niteliğinde olabilen boyun ağrısı, genel olarak kaslarla ilişkilendirilmektedir. Boyun ağrısı, kişiyi oldukça rahatsız eden bir şikayet olup aynı zamanda günlük yaşamı da ciddi şekilde olumsuz etkileyebilmektedir. Peki boyun ağrısına yol açan diğer etkenler nelerdir?
Boyun Ağrısının Nedenleri

Konu ile ilgili detaylı bilgi için sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazıyı sonuna kadar okuyabilirsiniz.

Boyun Fıtığına Bağlı Olabilir

Boyun fıtığı olan kişilerde boyun ağrısı şikayeti gözlenebilmektedir. Bununla birlikte fıtığın sinire dokunması halinde kas spazmı ortaya çıkabilmektedir.

Geçici Kas Zedelenmesine Yol Açan Sebepler

Uyku esnasında boynun çok yüksekte kalması ya da düşmesi, uzun süreler aynı pozisyonda çalışma, bilgisayar başında çok fazla zaman geçirme, egzersizler esnasında boynu fazla zorlama gibi nedenlere bağlı olarak geçici kas zedelenmesi ve bu doğrultuda boyun ağrıları ortaya çıkabilmektedir.

Fibromiyalaji

Bir tür kas romatizması olarak bilinen fibromiyolajinin en genel semptomu boyun ve sırt bölgesinde meydana gelen ağrılardır.

Artrit

Artrit, eklemi etkileyen bir rahatsızlık olduğundan dolayı bu ve bunun gibi rahatsızlıklar boyun ağrısına sebebiyet verebilmektedir.

Boyunda Meydana Gelen Kırıklar

Herhangi bir şekilde düşme ya da kaza sonucu meydana gelen veya kemik erimesine bağlı olarak kendiliğinden ortaya çıkan kırıklar, boyun ağrısına sebebiyet verebilmektedir.

Tümörlere Bağlı Boyun Ağrısı

Göğüs, akciğer, gibi vücut bölgelerinde meydana gelen tümörlerin yayılmasına bağlı olarak boyun ağrısı şikayetleri görülebilmektedir.

Kalp Krizine Bağlı Boyun Ağrısı

Her ne kadar çok ender görülse de kalp krizine boyun ağrısı eşlik edebilmektedir. Aynı zamanda bu durumun beraberinde bazen çarpıntı, mide bulantısı ve terleme gibi şikayetler de kendini gösterebilmektedir.

Dişler

Dişlerde ortaya çıkan bazı problemler, her ne kadar çok ender de olsa boyun ağrısı olarak yansıyabilmektedir.

Whiplash

Daha ziyade araba kazalarında ortaya çıkan bir durumdur.

Beyin Zarı İltihaplanmaları

Menenjit gibi beyin zarı iltihaplanmalarına bağlı olarak da boyun sertleşmesi ve ağrısı gibi şikayetler kendini gösterebilmektedir.

Boyun ağrılarına sebebiyet veren temel sebepler genel hatları ile bu şekildedir. Umarız bu yazımız sizler için bilgilendirici nitelikte olmuştur.