Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Ağrıya Neler İyi Gelir?

Tüm vaktini bilgisayar karşısında geçiren kişilerde boyun ağrısı çok sık şekilde görülür. Boyun ağrısı hayatınızı bazı zamanlarda çok kötü şekilde etkileyebilir.
Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Ağrıya Neler İyi Gelir?

Yapılan araştırmalar sonucunda ise Amerikalılar'ın yüzde 50'sinin bu ağrıları çektiği ispatlanmıştır. Fakat günlük hayatı etkileyen ağrılar ise %10'luk kısmını kapsıyor.  Yapacağınız son derece basit çözümlerle boyun ağrısından kurtulmanız mümkün olacak.

Boyun Ağrısından Nasıl Kurtulabiliriz?

Ofis çalışanların en büyük şikayetlerinden birisi boyun ağrıları denebilir. Tüm gün bilgisayar karşısında çalıştıklarından dolayı doğal olarak boyun ağrılarından şikayet edebiliyor. Aynı zamanda iş hayatında ki gergniliklerde boyun ağrısına sebep olan bazı etkenler içerisinde yer alıyor. Boyun bölgesinde meydana gelen ağrılar bazı zamanlarda basit bir ağrı kesiciyle de gidebiliyor. Fakat bazı ağrılar daha şiddetli olduğundan dolayı ağrı kesici bile iyi gelmiyor. Böyle anlarda sıcak ya da soğuk kompresler uygulamak daha mantıklı çözüm yolu olacaktır. Ağrılı bölgeye yaklaşık olarak 20 dakika kadar buz torbasını tutarak ağrının uyuşmasını sağlayabilirsiniz. Soğuk kompres yaptıktan sonra ise ılık bir duş alabilirsiniz. Hayatınızı bu tür ağrıların kötü yönde etki altına almaması adına bazı önlemlere başvurarak işinizi garanti altına almaya başlayabilirsiniz. Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr Semih Akı, bu konuyla ilgili olarak çok önemli açıklamalara imza attı.

  • Yüzüstü yatmakntan mutlaka kaçınmanız gerekiyor. Çünkü bu pozisyon şeklinde yatarsanız boynunuza çok fazla yük bindirmiş olacaksınız. Doğa olarak boynunuz haddiden fazla ağrımaya başlayacak. Bu yüzden boynun doğal kıvrımını desteklemeye yardımcı olacak yastıkları kullanmanız boyun ağrılarını geçirmenize yardımcı olabilir.
  • Dişlerinizi kesinlikle sıkmayın. Çünkü bu davranış boyun kaslarınızı germeye neden olur.
  • Düzensiz şekilde fiziksel aktivite yapmaktan kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz aktiviteler noyun ağrısı geliştirme olasılığının azalmasına neden olacaktır.
  • Zihinsel stres yapmamaya çalışın. Çünkü boyun bölgesinde ki kaslarınızın zorlanmasına neden olacaktır.
  • Aracınızla giderken kafa desteğini mutlaka doğru şekilde ayarlamaya çalışın.
  • Telefonda çok sık konuşan biriyseniz telefonu omzunuzla sıkıştırmayın. Boyun ağrısını tetiklemeye neden olacak davranışlardan birisi olacaktır. Bu yüzden kulaklık- mikrofon tarzı şeyleri kullanmanız daha doğru olacaktır.
  • Çalışma koltuğunuzdan tutunda ekran masanızı göz hizasında olacak şekilde ayarlamaya dikkat edin.