Boyun Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Boyun ağrısı, günlük hayat içinde pek çok kişinin yaşadığı, sebepleri çoğu zaman yanlış bir hareket yapmak ya da stresli olmak olan bir rahatsızlık türüdür.
Boyun Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Boyun ağrısının tedavisi için gidilecek doktor ortopedisttir. Zaman içinde yaşam kalitesini oldukça düşüren ve hareket kısıtlılığı yaratan bu rahatsızlık, derhal doktor kontrolünde dindirilmesi gereken ağrılara da sebep olmaktadır.

Boyun Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Boyun ağrısının sebepleri arasında, çoğunlukla duruş bozukluğu ya da yanlış bir hareketin istemsizce tekrarlanması olabilir. Yanlış yastık seçiminin bile sebep olabileceği boyun ağrısı, kısa süreli fizik hareketleriyle çözülebilmektedir. Ancak bazen boyun ağrısı başka hastalıkların habercisi olabilmektedir. Sık sık tekrarlayan, uzun süreli ve şiddetli boyun ağrıları için mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.

Boyun ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

Boyun ağrısına sebep olan hastalıklar, oldukça geniş sebeplerle ve boyundan farklı bölgelerden kaynaklanıyor olabilir. Özellikle kemik ve omurga yapısında meydana gelen bozukluklar, kendisini boyun ağrısıyla hissettirebilmektedir. Boğazda meydana gelen uzun süreli şişmeler de boyun ağrısı sebebi olabilmektedir. Tansiyon, kalp ya da akciğer rahatsızlıkları da bazen boyun ağrısıyla ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda boyunda başlayan ağrı, baş, yüz ya da omuz hizasına yayılabilir.

Boyun Ağrısı Nasıl Engellenir?

Boyun ağrısı, yanlış bir duruştan ya da alışkanlıktan kaynaklanıyorsa, bu ağrının oluşumunu engellemenin birçok yolu vardır. Boyun ağrısı engellemek için şu yöntemler kullanılabilir:

  • Oturma, uyuma ve yürüme sırasında, vücudun yanlış pozisyonlara sokulması, boyun ağrısı sebeplerindendir. Duruş bozukluğu evde yapılabilecek fiziksel uygulamalar, bir salonda uzman eğitmenler eşliğinde yapılabilecek kas sporları ya da bir fizik tedavi uzmanı ile birlikte yapılabilecek fizik tedavi çalışması ile düzeltilebilmektedir.
  • Yanlış yastık kullanımı da boyun ve sırt ağrılarına sebep olabilmektedir. Bunun için, kişi kendisine en uygun sertlik ve yükseklikte olan yastığı kullanmalıdır.
  • Televizyon ve bilgisayar gibi aletler ise bakış hizasında olmalıdır. Kişi bu aletlere bakmak için boynunu uzatmak ya da çevirmek zorunda kalmamalıdır.
  • Kaslar ne kadar çalıştırılırsa o kadar güçlenir. Kas güçsüzlüğü sebebiyle meydana gelen ağrıları dindirmenin en iyi yolu, düzenli egzersiz yapmaktır.