Böbrek Yetmezliğine Sebep Olan 14 Etken

Bu makalemizde sizlere vücudumuzun önemli organlarından biri olan böbrek yetmezliğine sebep olan 14 etken hakkında bilgi vereceğiz.
Böbrek Yetmezliğine Sebep Olan 14 Etken

Dünya genelinde yapılan araştırmalar göstermiştir ki her 9 insan dan birisi çeşitli sebep ve etmenler ile bağırsak yetmezliği hastalığına maruz kalmaktadır.

Böbrek yetmezliği, böbreklerin işlevsellik yapısının kalıcı olarak veya daha da ilerleyici bir şekilde bozulması işlemidir. Böbrek yetmezliğinin aşırı bir şekilde ilerlediği süreç te oldukça sıkıntılı bir hayat kalitesi bizi beklemektedir. Bu yüzden sağlığımıza oldukça çok dikkat etmeliyiz.

Böbrek Yetmezliği Sebepleri

Böbrek yetmezliğine sebep olan 14 etkeni şöyle sıralayabiliriz;

  1. Şeker hastalığı
  2. Tansiyon hastalığı
  3. Çok tuz tüketimi
  4. Düzensiz ve sağlıksız beslenme
  5. Aşırı kilo
  6. Suyu az ve düzensiz tüketmek
  7. Sigara içmek
  8. Alkol kullanmak
  9. Aşırı derece de ağrı kesici kullanmak
  10.  Doktor tavsiyesi olmaksızın ilaç kullanımı
  11.  Damar sertliği
  12.  Bilinçsiz bitkisel ürün kullanımı
  13.  Sağlık kontrollerini düzenli yapmamak
  14.  Boşaltım sistemi problemleri (prostat gibi)

Böbrek yetmezliği belirtileri kendisini ilk devreler de pek göstermese de sinsice vücudumuz da belirse de yine de belli başlı belirtileri olmaktadır. Geceleri sık sık idrara çıkmak, idrar kokusu ve rengi gibi belirtileri kendimiz de gözlemlediğimiz takdir de vakit kaybetmeden anın da doktora müracaat edip kontrollerimizi yaptırmalıyız.

Unutmayalım ki teknoloji ve tıbbın bu kadar geliştiği ve ciddi başarılara imza atıldığı şu günümüz de erken teşhis ile ileri de hayat kalitemizi etkileyecek olan bir rahatsızlıktan kurtulmuş oluruz.

Karın ağrısı ile doktora müracaat edip de böbreklerinin tükendiğini öğrenenlerin yaşamış olduğu elim sonucu bizler de yaşamamak için böbrek florasını etkileyecek etmenlere karşı önemlerimizi almalı ve dikkat etmeliyiz.