Bitki Çaylarıyla İlgili 8 Önemli Uyarı

Sağlıklı olması nedeniyle bitki çayları konusunda özellikle dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.
Bitki Çaylarıyla İlgili 8 Önemli Uyarı

Tüketilecek olan bitki çayları ile ilgili 8 önemli uyarı özellikle tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar konusunda bilgi alınmasını sağlamaktadır.

  1. Yeşil çay; bitki çayları arasında en sık tercih edilen çaylardan biridir. Özellikle hipertansiyon ve çarpıntı problemi olanlar tarafından tüketiminde dikkat edilmesi gerekir. İçeriğinde bulunan epigallokateşin galat özellikle metabolik hızın artmasını sağlamaktadır. Çarpıntı ya da hipertansiyon problemi olanlar için 1-2 fincandan fazla tüketilmemesi gerekir.
  2. Kekik çayı: sık kullanılmakta olan bitki çayları arasında yer almaktadır. Kekik kendine özel kokusuyla ve tadıyla baharat olarak kullanıldığı gibi aynı zamanda çay olarak da tüketilmektedir. Üst solunum yolu enfeksiyonları, idrar enfeksiyonları veya sindirim problemleri konusunda özellikle dikkatli olunması gereken bitki çayları arasında yer almaktadır. Aynı zamanda tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır.
  3. Ekinezya: özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için soğuk algınlığına karşı tercih edilmekte olan bitki çayları arasında yer almaktadır. Bir ay boyunca düzenli şekilde kullanılması vücut direncinin artmasını sağlayabilir. Ancak bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  4. Zencefil çayı; soğuk algınlığı, bağırsak rahatsızlıkları veya mide rahatsızlıkları durumunda tercih edilebilecek çaylardan biridir. Özellikle düşük riskini arttırması nedeniyle oluşabilecek sorunlar karşısında mutlaka uzmana danışılması gerekir.
  5. Sinameki çayı; zayıflama çayları arasında sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak üç haftadan fazla tüketilmesi halinde bağırsaklarda kalıcı hasar oluşmasına neden olabilir.
  6. Adaçayı; sakinleştirici ilaç alınması durumunda tüketilmemesi gerekir.
  7. Zerdeçal; safra kesesinde taş olanlar tarafından tüketilmemesi gerekir.
  8. Kuşburnu çayı; üç fincandan fazla tüketilmesi durumunda deride özellikle kaşıntı veya alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle bitki çayı tüketimi konusunda dikkat edilmesi gerekenlerden biridir.