BioNTech Turkovac ve Sinovac koronavirüs aşısı olanlara kötü haber! Prof. Saraçoğlu açıkladı hemen bunu yapın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru olarak adını duyuran Prof. Saraçoğlu koronavirüs aşısı olanlara kalp krizi, pıhtı atma ve ritim bozukluğu uyarısı yaptı. Hemen bunu yapmanız istendi...
BioNTech Turkovac ve Sinovac koronavirüs aşısı olanlara kötü haber! Prof. Saraçoğlu açıkladı hemen bunu yapın

BioNTech Turkovac ve Sinovac koronavirüs aşısı olanlara kötü haber! Prof. Saraçoğlu açıkladı hemen bunu yapın - Dünya ilk olarak 2019 yıl sonunda Çin'den gelen bir haberle sarsılmış, Wuhan eyaletinde ortaya çıkan yeni bir salgın hastalık olduğu ididaları gündemi sallamıştı.

Dünya daha bu haberi sindirmeye çalışırken hastalık büyük bir hızla tüm dünyaya yayılmış, 2020 senesinde resmen pandemi ilan edilmiş ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından alarm ilan edilmişti. Hastalığın büyük bir hızla yayılmasının ardından ülkeler peş peşe sınırlarını kapatmış, zorunlu karantina, sokağa çıkma yasakları, maske zorunluluğu gibi pek çok uygulama devreye alınmıştı.

KORONAVİRÜS AŞISI OLANLARDA KALP KRİZİ, RİTİM BOZUKLUĞU VE PIHTI ATMA RİSKİ YÜKSEK Mİ?

Pandemi nedeniyle dünya genelinde milyonlarca insan hayatını kaybederken pandeminin aynı zamanda ekonomik olarak ta çok büyük zararları ortaya çıkmış, enflasyonda yükseliş tüm dünyanın belini bükmüştü. Yaşanan ekonomik kayıp ve ölüm oranları telafi edilemez bir noktaya ulaşılırken bu süreçte koronavirüs aşısı geliştirilmişti.

Aşının bulunması ile birlikte hastalık tehdidi ortadan kaldırılmış, tanı konulan kişi sayısı ve ölüm oranında yaşanan düşüşün ardından yasaklar kademeli olarak gevşetilmiş ve dünya eski normale dönüş sağlamıştı. Ancak son dönemde artan kalp krizi, ritim bozukluğu ve pıhtı atma şikayetlerindeki artışın ardından aşılarda tartışmalı hale gelmişti.

Konu hakkında koronavirüs aşısı olanlara uyarılarda bulunan Prof. İbrahim Saraçoğlu "Aşı vurulduktan 2 sene sonra esas sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor. Nedir bunlar? Kalp krizi geçirme riski, kalpte ritim bozukluğu, pıhtı atma. Kalbi güçlendirmek için akşam yatmadan önce karabaş çayı içmelisiniz. Gece yatmadan önce 1 ay boyunca karabaş çayı içeceksiniz ve kendinizi koruma altına alacaksınız" diyerek aşı olanları uyardı. Aşı olanlarda tedirginlik artarken kalp doktorları da aşı olsun olmasın hastalığı geçiren herkesin detaylı kalp muayenesi olmasını istemişti.