Beyin Yaşınızı Hesaplayın

Yaşam tarzımız, tükettiklerimiz ve genlerimiz bizim sadece dış görüntümüzü değil, zihinsel sağlığımızı da etkilemektedir
Beyin Yaşınızı Hesaplayın

Vücudunuz kaç yaşında olsa bile, bu faktörlere göre belirleyecek olan beyin yaşı Alzheimer gibi hastalık problemlerine yakalanma riskinizi de etkilemektedir. İngiliz Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 25 soruyu yanıtlayarak beyin yaşınızı öğrenebilirsiniz. Soruları yanıtlama sırasında testin sonunda verdiğiniz her 'Evet' için bir puan vererek beyin yaşınızı hesaplayın.

Yaşam tarzımız, alışkanlıklarımız, tükettiklerimiz ve genlerimiz bizlerin sadece dış görüntümüzü değil, zihinsel sağlığımızı da etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Test Sonrası Puanlama

0-11 Puan: Yüksek derecede Alzheimer riski altında bulunuyorsunuz. Kronolojik yaşınıza 10 yaş ekleyebilir ve sizde gerçek beyin yaşınıza kolayca ulaşabilirsiniz. Doktor yardımı ile beraber ortaya çıkabilecek sağlık problemleri için önlem almanızı sizlere öneriyoruz.

12-14 Puan: Orta derecede Alzheimer problemlerini taşıyabilirsiniz. Gerçek yaşınız ile beraber beyin yaşınız arasında fazla fark olmasa bile Alzheimer riskinizi yüksek noktalara çıktığını bilmeniz gerekmektedir.

15-19 Puan: Beyin yaşınız gerçek yaşınızla eşit olarak yer almaktadır. Hafif de olsa bile Alzheimer riskiniz bulunmaktadır. 'Hayır' cevabını verdiğiniz soruları kontrol ederek ve bu konulara özen gösterebilirsiniz.

20-22 Puan: Gerçek yaş aralığınızdan sizde 10 yaş çıkararak beyin yaşınızı kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Fiziksel ve ruhsal olarak sağlığınıza önem verebilirsiniz. Ancak yine de sizlerin de verdiğiniz 'Hayır' cevaplarına odaklanmanız gerekmektedir, Alzheimer riskini bu uygulamalarla kolayca düşürebilirsiniz.

23-25 Puan: Bu puan aralığına eriştiyseniz sağlıklı olarak bulunuyorsunuz. Kronolojik yaş aralığınızdan 15 yaş çıkararak sizde kolayca beyin yaşınızı hesaplayabilirsiniz. Sağlıklı, genç ve üretken olarak çalışan bir beyne sahip olabilirsiniz. Hayatınızı bu şekilde sürdürmeye devam etmeniz durumunda, Alzheimer riskini en alt seviyeye indirebilirsiniz. Sizde bu test ile beyin yaşını hesaplayabilirsiniz.