Bebeklerde İlkyardım

Hamilelik süreci içerisinde ebeveynlerin haddinden fazla görev sorumluluk bilinci ortaya çıkar. Artık bu dönemden itibaren her şeye daha dikkatli şekilde yaklaşılması gerektiğinin de farkına varır. Doğumla birlikte ise ebeveynlerde sorumluluk duygusu daha da fazla artmaya başlayacaktır.
Bebeklerde İlkyardım

Bu sebepten dolayıdır ki ebeveynler bebeklerini hemen her bir tehlikeye karşı koruma iç güdüsüne girmeye başlarlar. Hayati tehlikesi olan ya da ani bir durumda nelere başvurması gerektiğini bilme konusunda kendilerini geliştirmeyi daha uygun bulacaklardır. Bu sebepten dolayıdır ki ailelerin daha dikkatli bir tutum sergilemeleri gerekiyor. Doç. Dr Ufuk Erenberk yaşanabilecek bu tür tehlikelere karşı ebeveynlerin neler yapması gerektiğiyle ilgili olarak önemli açıklamalarına yer verdi.

İlk Yardım Ne Demek?
İlkyardım, Kaza sonucu yaşamı tehlikeye düşürmeye neden olacak bir problemin sağlık görevlilileri tarafından sağlanan yardımıyla giderilmesidir. Böylelikle kişinin hayatının kurtarılması ve daha da kötüye gitmesini engellemek olarak tabir etmemiz de mümkündür. Tıbbi araç gereç aranmakla vakit kaybı yapılmaz. Bu sebepten dolayı mevcut araç gereçle ani müdahale işlemlerine başvurulur. En az büyükler kadar bebeklerde de ilk yardım müdahaleleri hayati bir önem taşır. Zaman kaybetmeden olabildiğince ani müdahelelere yer verilmeye de çalışılması gerekir.

Bebeklerde Tam Tıkanmada İlk Yardım Nasıl Olmalıdır?
Bebeklerde tam tıkanma gibi sorunlar yaşanabilir. Böyle bir durumda bebeğiniz olduğu zaman hemen tıbbi yardım istenmesi gerekir. Bebek, ilk yardımcınında kolu üzerine ters yatırılmış bir pozisyonda tutulmaya başlanır. Aynı zamanda da baş parmak ve diğer parmakların yardımıyla da bebeğin çene kısmı kavranmaya başlanır. Boyun kısmından tutulur. Bebek, yüzüstü pozisyonuna getirilmiş olur. Baş gergin şekilde olurken aynı zamanda da gövdesinden aşağı doğru tutulur. 5 defa olmak kaydıyla da el bileiğinin iç kısmı ile bebeğin sırtına vurulur. Yabancı cismin çıkıp çıkmadığı kontrol edilir. 5 defa iki parmakla da göğüs kemiğinin alt bölümünden karnın üst bölümüne baskı yapılmalıdır. Eğer ki cisimde hala bir çıkma durumu yaşanmıyorsa bebeğin kendini salması ya dabilinç kaybı yaşanma gibi durumlar söz konusu olmaya başlayacaktır.