Bebeklerde Hırıltı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebeklerde sık sık görülen hırıltılar ve öksürük birçok nedene bağlı olarak gelişebilir. Bu durumu çoğu zaman bitkisel yöntemlerle geçirmek gerekir.
Bebeklerde Hırıltı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebekler küçük olduğundan bebeklerde hırıltı gibi sorunlar görülürse yapılan işlemlerin de doğal çözüm sağlaması gerekir. Burunda bulunan kıkırdakların dar olması nedeniyle yenidoğan bebeklerde balgam benzeri sıvılar birikir. Bu sıvılar da öksürüğe neden olur. Nefes yollarının zorlanması hızlı nefes alma, göğüste hırıltı ve alerjiye yol açar.

Çok çeşitli nedenleri olan bu hırıltılar kuru havadan da kaynaklanır. Kombili evlerde bebeğin temiz hava alamaması, havanın kuruması nefes almasını zorlaştırır. Bunun giderilmesi için de yapılması gereken en temel şey, hırıltının ortadan kaldırılması için ortamın havalandırılmasıdır. Bu sayede bebeklerde hırıltı sorunu da giderilmiş olur. 

Bebeklerde Hırıltı Çeşitleri
Bebeklerde burundan balon çıkması ile de kendini belli eden hırıltılar alerji, saman nezlesi, astım,  boğmaca, zatürre ve sigara dumanına maruz kalma nedeniyle görülür. Enfeksiyon ve diğer etkenler nedeniyle hırıltı çıkması son derece sıkıntı veren bir durumdur. Bebekte bitkinlik varsa, nefes alışverişleri sıklaşmışsa ve ateşi yükselmişse bir enfeksiyon söz konusu olabilir. Bu durumda Çocuk Sağlığı ve

Hastalıkları Uzmanı’na danışarak çözüm aranmalıdır. 
Hırıltının birçok çeşidi vardır. Bunların en iyi çözümü burun için tuzlu su damlaları, serum fizyolojik ve deniz suyu gibi çözümlerdir. Bir diğer çözüm ise bebeğin göğsüne ılık ellerle viks sürüp masaj yapmaktır. Bu da çok iyi gelir. Ilık su kompresleri ve mekanın havasının nemli olması da önemli bir detaydır. 

Bebeklerde Hırıltıyı Gideren Yöntemler
Bebeklere ilk 6 ay anne sütü dışında bir gıda verilmemesi gerekiyor. Çoğu zaman ilerleyen çocukluk dönemlerinde de hekimler genelde doğal çözümler sunuyor. Serum fizyolojik zaten birçok yenidoğana ilk günden itibaren reçete ediliyor. Bununla birlikte diğer çözümler için uzmanların önerilerini dinlemek gerekiyor. 

Bebeklere bitki çayları vermek, bilinçsiz şifalı bitkileri kullanmak son derece sakıncalıdır

Sağlıklı bir bebekte bile bu tür sorunlar yaşanabilir. Özellikle bebeğin alerjik reaksiyonu varsa ciddi bir sorun söz konusu olabilir. Bu durumda hekimle fikir birliğinde tedavi uygulanmalıdır.