Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer?

Bebekler anne babalarının en değerli varlıklarıdır. Onlara küçücük bir şey olsa tüm annelerin içi gider. Bazen olası bir durum olsa bile anneler bu durumdan endişe eder.
Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer?

Bebeklerde son derece normal olan durumlardan biri de hıçkırıktır. Yeni doğan bebeklerde hıçkırık son derece normaldir özellikle beklendikten sonra hıçkırık görülmesi beklenen bir şeydir.

Bebeklerde hıçkırık çoğu zaman şiddetli olabilir bu durumlarda aileler hıçkırığı geçirmek için bin bir çare aramaktadır. Bazen kısa sürede geçse de bazen saatlerce sürebilen hıçkırığı geçirmek hiç kolay olmuyor.

Sinir Sistemi Gelişmediği İçin Hıçkırık Tutuyor

Özellikle yeni doğan bebeklerin sinir sistemi gelişmediği için sık sık hıçkırırlar. Bebeğiniz sizi emerken hava yuttuğu için bile hıçkırırlar. Bazen yeniden emzirmek ve gaz çıkarmak hıçkırığı geçirmekte faydalı olabilir. Bebeğin damak yapısına uygun olmayan emzik kullanmak da bebeğin sık sık hıçkırmasına neden olur.

Bebeğin midesinde reflü olması ve midesindeki sıcaklığın değişmesi de hıçkırığa neden olur. Bu nedenle bebeğe sürekli ılık mama vermemizde fayda var. Bebeğinizin hıçkırığa sürekli tutulmasını istemiyorsanız her öğünden sonra gazını çıkarmalısınız. Bebeğinizin yaşına uygun gıdalar kullanmalısınız. Örneğin 1 aylık bebeğe çorba verirseniz bebeğinizin sindirim sistemine büyük oranda hasar verirsiniz.

Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer?

Beneğinizde hıçkırığın geçmesini istiyorsanız yemeklerden sonra bebeğinizi bir süre dikey pozisyonda tutarak midesinin rahatlamasını sağlayın. Yemekten hemen sonra bebeğinizi uyutmayın. Bu bebeğinizi rahatsız edecektir ve hıçkırık nedeniyle uykudan uyanmasına sebep verecektir. Bebeğiniz hıçkırıyorsa ve yemek yedirmeniz gerekiyorsa, bebeğinizin sakinleşmesini bekleyin. Bebeğiniz ağlarken kesinlikle mama vermeyin. Bu durum onun daha da kötü olmasına yol açar.

Bebeğinizi besleyeceğiniz zaman çok acıkmasını beklemeyin. Bebekler çok acıktığı zaman mamaya birden saldıracağı için hıçkırık tutması muhtemeldir. Bu nedenle yeni doğan bebekleri 2 saatte bir beslemek idealdir. Eğer bebeğiniz yatar pozisyonda hıçkırıyorsa, pozisyonunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin sürekli sağ yanına yatıyorsa sol yanına yatırmayı deneyebilirsiniz.

Eğer anormal bir durumdan şüphe ediyorsanız bebeğinizi bir çocuk doktoruna göstermeli ve endişelerinizi aydınlığa kavuşturmalısınız. Böylece daha tedbirli hareket edersiniz.