Bebeklerde Görülen Sırt Dikeni Nedir? Nasıl Temizlenir

Bebeklerde Görülen Sırt Dikeni Nedir? Nasıl Temizlenir

Bebeklerin sırt bölgelerinde, meydana gelen genellikle banyo yapılacağı zaman fark edilen sert küçük siyah kıllar de bazı durumlarda bu fark edilmiyor olabilir. Özellikle de yeni anne baba, olacak çiftlerin bebekleri dünyaya gelmeden önce bebeklerle ilgili tüm bilinmesi gereken ne varsa hepsini bilinmesi çok önemlidir. Bebeklerde görülen sırt dikenleri kız ile bebek erkek bebekleri arasında karşılaştırma yapıldığı takdirde kız bebeklerde daha fazla görülme sıklığı oluyor. Genellikle sırt bölgesinin elle ovulduğu zaman ortaya çıkmaktadır. Bebeklerde görülen, bu sık durum yapılan araştırmalara göre ağrının olup olmadığı ne yazık ki tam olarak bilinmemektedir. Ancak, masaj yapılmadan önce gerekli malzemelerin tedarik edilmesi gerekir. Ele sürülen zeytinyağı ile masaj yapıldığı zaman hem dikenlerin düşmesine hem de mesaj yoluyla bebeklerin rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Normal şartlarda banyo yaptırılan bebeklerde daha rahatlama hissi olduğu için bebeklerde bu şekilde masaj yoluyla da hem daha iyi bir şekilde rahatlayabilmesine hem de var olan dikenlerin çok çabuk ve ağrısız bir şekilde gitmesine yardımcı olur.

Bebeklerde Sırt Dikeni Nasıl Çıkarılır?

Bebeklik döneminde, ortaya çıkan bu dikenlerinin temizlenmesi oldukça kolaydır. Ancak zamanla tamamen temizlenebilir. Bebeği banyo yaptırılacağı zaman mutlaka sırt bölgeleri hakiki zeytinyağı ile masaj yapılması dikenleri düşmesine yardımcı olmaktadır. Eğer ebeveynler, konuyla alakalı endişe duyarlarsa çocuk doktoruna götürerek gerekli bilgileri de oradan da doktor bilgisine başvurularak bilgi sahibi olabilirler.

Bebeklerde Sırt Dikeni Masajları Nasıl Yapılır?

Bebeklerin normal banyo rutinleri yapıldıktan sonra banyo bitimine yakın sırt bölge kısımlarına zeytinyağı veya mesaj yağları ile ellerin içerisine yayarak bebeğin sırt kısımlarını ovarak masaj yapılması sık bölgelerinde oluşan dikenlerin düşmesine yardımcı olacaktır. Yapılacak bu masaj yaklaşık 5 dakika kadar yapılması yeterli gelir. Hemen hemen, her banyoda bu şekilde masaj yapıldığı zaman dikenler kendiliğinden düşer. Konuyla alakalı, ebeveynlerin aklına takılan tüm soru işaretleri için çocuk doktoruna başvurularak konuyla alakalı detaylı bilgiler alınabilir. Her çocuk özeldir her aile çocuklarının her daim sağlıklı olmasını ister. Bu durumla alakalı herkes üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştirecektir.