Bebeklerde Damak Düşmesi Neden Olur?

Her anne ve baba için bebeğin sağlıklı ve mutlu olması çok önemlidir. Bu sebeple anne ve babalara bebeğim büyüme sürecindeki tüm aşamaları yakından takip etmeye özen gösteriyor. Bebekler arasında görülen damak düşmesi birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir.
Bebeklerde Damak Düşmesi Neden Olur?

En çok yeni doğan bebeklerde görülen bu durum hastalık olarak kabul edilmiyor.

Yeni Doğan Bebeklerde Görülüyor

Emme gücünü tam olarak keşfedemeyen yeni doğan bebeklerde damak düşme problemi daha sık görülmektedir. Bu sebeple emmeye yeni başlayan bebekler için anneler son derece dikkatli olmaları gerekiyor. Gerekiyorsa bu dönemde uzmandan destek alarak emme sorunlarında neler yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli gibi detaylara annenin bilgi sahibi olması açısından önem vermesi gerekir.

Damak Düşmesi Bebeğin Emme Sırasında Ortaya Çıkıyor

Sütü geç gelen anneler bebeğin emmesi için ısrarcı olması durumunda bebeğin damağını istemeden de olsa zorlamaktadır. Bu sebeple ortaya çıkan damak düşme problemi tamamen annenin dikkat ederek çözebileceği durumlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Hastalık Olarak Kabul Edilmiyor

Uzmanların yapmış olduğu açıklamalara baktığımızda bebeğin beslenme esnasında ortaya çıkan bir durum olduğu görülen damak düşmesi probleminden kurtulmak annenin dikkat ile mümkündür. Hastalık olarak tıp da olarak geçmeyen bu durum aileleri endişelendiren sonuçlardan bir tanesidir.

Bebeğin Emme Esnasında Anne Dikkat Etmelidir

Birçok bebekle görülmese bile günümüzde bazı zamanlarda damak düşme durumu bebeklerde görülebilmektedir. Hastalık olarak kabul edilmeyen damak düşmesi bebeğin emme sırasında yaşadığı zorluk neticesinde ortaya çıkmaktadır.

Damak Düşmesi Nasıl Geçer

Yeni doğan bebeklerde daha fazla görülen damak düşüklüğü problemleri emme sırasında bebeğin huzursuz olması ile gözlemlenmektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman tavsiyesi ve önerisi ile damak düşmesi probleminden kurtulmak mümkündür. Damak düşme problemi yaşayan bebekte annenin özellikle banyo sırasında bebeğin damak kısmına baş parmağı ile hafif bir şekilde baskı uygulaması ile bu problemi ortadan kaldırabilmektedir. Cerrahi işlem gerektirmeyen ve ilaç kullanımının gerek olmadığı bu durum doktor kontrolü gerekmeksizin zaman içerisinde annenin dikkat edeceği detaylar ile ortadan kaldırılmaktadır.