Bebekler Yetişkinlere Göre  4 Kat Fazla Kir Ve Toz Soluyor

Bebeklerin yürümeyi öğrenme dönemleri yerde sürünerek geçtiği için hijyenik açıdan riskli de denebilecek ilginç veriler bulunabiliyor.
Bebekler Yetişkinlere Göre  4 Kat Fazla Kir Ve Toz Soluyor

4 Kat Fazla Kir Soluma

Amerika’da yapılan araştırma bebeklerin yürümeyi öğrenme dönemleri boyunca yetişkinlerden 4 kat daha çok kir soluduüunu gösterdi. Buna göre yerdeki bakteri ve toz miktarı bebeklere daha çok bulaşıyor. Ancak bu durum endişe kaynağı gibi dursa da olumlu sonuçları da olan bir duruma işaret ediyor. Çünkü bu dönemde bakteri ve kire maruz kalan bebeklerde bağışıklık sistemi olumlu yönde gelişim sağlıyor. İlerleyen dönemlerde astım ve alerji sorunlarının önüne geçmesi açısından da kritik bir konu durumunda.

Aşırı Steril Ortam Olumsuz Etki Veriyor

Uzmanların dikkat çektikleri bir konu daha bebekleirn aşırı hijyenik bir ortamda bulunmalarındaki sorunlar. Çünkü bakteri ve kirden yoksun büyüyen bebeklerin bağışıklık sistemi olumsuz etkileniyor ve  en ufak sorunda  direnç  kaybı olabiliyor.

 Emekleyen Robottan Veri Alındı

 Bebeklerde solunum yolları ve bunu olumsuz etkileyen durumların sağlıklı değerlendirilebilmesi için uzmanlar emekleyen robot bir bebek icat etti ve bu robot bebeğin toz ve kirden etkilenme kapasitesi ve bununla ilgili verilerin alınabilmesi için incelemeler başlatıldı. Alınan veriler ise bir hayli ilginç; çünkü çocukların ağız yolundan giren toz ve kir, bir yandan ciğerlerin en diplerine işlerken bir yandan da bağışıklık sistemi gücünü artırıyor. Yani koruyucu etkisinin fazla olduğu görülebilmekte. Mikroplarla gelen alerji tetikleyici zerrecikler hastalıkta rol oynasa da koruma mekanizmaları açısından da bir hayli etkili görünüyor.Ancak ailelerin yine de abartılı durumlardan kaçınması gerekiyor. Halı diplerinde bakteri, deri hücresi, mantar, polene maruz kalan bebeklerin standart bir hijyenik alanda tutulması gerekiyor.