Bebek Emzirirken Sık Yapılan 9 Hata!

Bazı zamanlarda hurafeler, zorunluluk, ya da bilinmeyen yapılan yanlış davranışlar sebebiyle istemeden de olsa bebek emzirme konusunda sıkıntı yaşanabiliyor.
Bebek Emzirirken Sık Yapılan 9 Hata!

Dünya emzirme kapsamı içerisinde yapılan açıklamada, emzirme sırasında devamlı olarak yapılan 9 hatayı anlatarak annelere önemli uyarılarda bulunuldu. Bu yazımızda bebek emzirirken sık yapılan 9 hatayı inceliyoruz.

Zayıflamaya Çalışmak

Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi annelerin emzirme döneminde, hamilelik döneminde aldıkları fazla kilolardan hemen kurtulmak istemeleridir. Hılzı bir şekilde kilo vermemenizi sizlere öneriyoruz.

Üç Saatte Bir Emzirme

Her bebeğin emme ritmi farklı. O nedenle bebeğiniz her meme emmek istediğinde mutlaka emzirin hatta istiyorsa saat başı bile emzirebilirsiniz.

Su İçirilmesi

Anne sütü alan bebeğin ilk 6 ay su içmeye ihtiyacı yok. Çünkü anne sütünün yüzde 80'i sudan oluşuyor ve bebeğin su ihtiyacı anne sütü tarafından karşılanıyor.

Ağır Antrenman

Emziren annelerin mutlaka egzersizlerden kaçınması gerekmektedir. Ağır egzersizler sütte laktik asidi arttırması nedeniyle bebek sütünü redettemektedir.

Mama Verme

Doğum sonrasında ilk gelen süt bir tatlı kaşığı kadar ortaya çıkmakta ve bu bebeğe yetmektedir. Süt oranı 3-4 günde yeterli miktarda gelecektir.

Vitamin Takviyesi

Anne sütü ile beslenecek olan bebeğin vitamin ihtiyacı bulunmamaktadır. Sadece ilk bir yıl ilçesinden güneşten alması gereken D vitaminini kullanması yeterli olacaktır.

Emzirmeme

Kilo alma endişesi ile emzirmeyi erken kesmemelisiniz. Emzirme rahmin daha iyi toparlanmasına, vücudun sıkı hale gelmesini sağlamaktadır.

Parfüm Kullanma

Emzirme döneminde anneler annelerin vücudunun kokusunu değiştirecek ürünleri kullanmaması gerekir. Bebek, annenin kokusunu yabancı hale gelip memeyi reddedebilir.

Emzirmeyi Bırakma

Emzirme sırasında canınızın yanma nedeni meme ucunu doğru şekilde uzatılmamasıdır. Emme pozisyonunuzu değiştirip, meme ucunda yer alan kahverengi kısmı bebeğin ağzına ulaştırarak doğru pozisyon ve acısız emzirme sağlanabilir.