Balık Yemek İçin 5 Önemli Neden

İnsan sağlığı konusunda faydası bulunan deniz ürünlerinin her biri adeta birer sağlık deposu olarak yer almaktadır.
Balık Yemek İçin 5 Önemli Neden

Kış dönemlerinin her zaman vazgeçilmez besinleri arasında yer alan balık etinin, insan sağlığı konusunda da pek çok faydasının olduğunu belirten uzmanlar Balık yemek için 5 önemli nedeni şöyle sıraladı;

Kalp Riskini Düşürür

Balığın içerisinde yer alan omega 3 yağ asitleri insan vücudu içerisinde kan yağlarını düşürmeye devam ederek kalp hastalıklarına yakalanma riskini daha da azaltmaya devam etmektedir.

Kemik Erimesini Önler

Küçük balıklarda yer alan kalsiyum kemiklerin daha güçlü hale getirilmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle bayanların menopoz dönemleri içerisinde balık tüketmeleri gerekmektedir. Balığın faydalarının yanında sahip olduğu lezzeti de son derece önemlidir. Her balık her mevsimi içerisinde kolay bir şekilde bulunmayacağı gibi balıkların tadı da mevsimden mevsime değişim göstermektedir. Her balığın yağlandığı bir ay bulunmaktadır. bu yağlanma dönemi balığın da lezzetini etkilemektedir. Ekim ayı döneminde geçici olarak Karadeniz’de beslenmiş olan bu balıkların Marmara’ya göçe başladıkları ay olarak bulunmaktadır. Palamut ve lüfer bu zamanda bolca bulunmaktadır. Kasım ayı hamsi, levrek ve istavritin tam zamanı olarak bilinir. Aralık ayı içerisinde ise palamut, hamsi, mezgit lezzetli olmaktadır.

Saç Ve Deriniz Güçlenir

Balık derinin iyi bir şekilde beslenmesini ve parlamasını sağlamaktadır. Yapılacak olan çalışmalar balık ve balık yağının sedef hastalığına etki etmektedir.

Depresyon Etkilerini Azaltır

Yapılan araştırmalar antidepresanlarla birlikte balık tüketilmesinin balık tüketmeyen insanara göre depresyonu daha kolay yendiğini göstermektedir.

Unutkanlık Problemine Yardımcı Olur

Yapılan araştırmalara göre haftada 1 balık tüketmenin beyindeki gri madde nöronlarını korumaktadır. Haşlanmış ya da fırında balık tüketimi beyin üzerinde öğrenme ve hatırlama merkezinin etkilendiği göstermektedir.

İlgili Haberler