Balığın Faydasını Artıracak 6 Önemli Öneri

Yapacağınız basit işlemlerle balığın faydasını iki katına çıkarabilirsiniz. İşte balığın faydasını artıracak birkaç öneri;
Balığın Faydasını Artıracak 6 Önemli Öneri

1- Balığı Yeşillikle Beraber Tüketin

Balıktaki vitaminler (A, D, K ve B grubu vitaminler) oldukça fazladır. Fakat C vitamini balıkta biraz azdır. İşte bu azlığı balığın yanında tüketeceğiniz yeşilliklerle dengeleyebilirsiniz. Marul, tere, roka ve maydanoz balığın yanında en sık tüketilen yeşilliklerden sadece birkaçıdır.

2- Balığı Çok Fazla Pişirmeyin

Balık, içeriği açısından oldukça zengindir. Balığın içerisinde bol protein, omega3, iyot, selenyum, fosfor, çinko, magnezyum ve çokça vitamin bulunmaktadır. Balığın çok fazla pişirilmesi içerisinde bulunan vitaminlerin kaybolmasına neden olmaktadır. Bu nedenle balığın hafif sulu kalacak şekilde pişirilmesi vitaminlerin kaybolmasına engel olmaktadır.

3- Balıkları Asla Kızartmayın

Fazla yağ vücut için oldukça zararlı olabilmektedir. Balıkları kızarttığınızda ağırlığının yarısı kadar yağ çekmektedir. Bu da vücut için oldukça zararlıdır. Ayrıca balığın kızartılması içerisindeki besin değerinin kaybedilmesine ve kalori miktarının artmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden balıkları kızartmak yerine buharda pişirme, ızgara yapma ve fırınlama gibi balık pişirme tekniklerini kullanabilirsiniz.

4- Haftada En Az 2 Defa Balık Tüketin

Balık içerdiği protein, omega3 benzeri maddeler ve çeşitli vitaminlerle oldukça zengin bir besindir. Haftada iki defa balık tüketmek; hem kalbinizi hem de sağlığınızı koruyacaktır. Balık, içerisinde bulunan A, B1, B2 ve D vitaminleri sayesinde kolesterolle de savaşmaktadır. Bu yüzden balık tüketmeye özen göstermeli ve ailenizi de balık yemek için teşvik etmelisiniz.

5- Balığa Mutlaka Limon Sıkın

Limonun balıktaki en büyük faydası; limonun içerisinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar balıktaki omega3’ün vücuttaki kullanımını artırmaktadır. Bu yüzden uzmanlar balığın limonla beraber tüketilmesi görüşündedir.

6- Küçük Balıkları Kılçıklarıyla Beraber Tüketin

Balık kılçığı yemek keskin ve büyük olduğundan dolayı oldukça zordur. Fakat balık kılçığında yüksek miktarda kalsiyum ve fosfor gibi maddeler bulunmaktadır. Bu kalsiyum ve fosfor da kemik sağlığı ve kemik dayanıklılığı açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden küçük balıklardaki kılçıkları kolaylıkla tüketebilirsiniz.