Bahar salgını hortladı! Karın ağrısı ishal kusma NOROVİRÜS ALARMI verildi

Bahar salgını hortladı dünyada norovirüs alarmı verildi. Karın ağrısı, ishal, kusma belirtileri ortaya çıktı işte yapmanız gerekenler...
Bahar salgını hortladı! Karın ağrısı ishal kusma NOROVİRÜS ALARMI verildi

Bahar salgını hortladı! Karın ağrısı ishal kusma NOROVİRÜS ALARMI verildi - Koronavirüs salgını tüm dünyada büyük bir panik ve korku yaşanmasına neden olmuş, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen hastalık nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetmişti.

Maske zorunluluğu, sokağa çıkma yasağı, uçuş yasakları, ülkelerin sınırlarını kapatması gibi sadece bilim kurgu filmlerinde ortaya çıkan pek çok olay yaşanmıştı. Koronavirüs aşısı bulunduktan sonra yasaklar tek tek kaldırılmış, dünya eski normale dönüş yapmıştı. Ancak süreçte yeni hastalıklar ortaya çıkmaya başlamış, yeni salgınlar dünyanın yakasını bırakmamıştı.

ALMANYA'DA NOROVİRÜS SALGINI ALARMI!

Özellikle de bahar döneminde ortaya çıkan Norovirüs salgını yeniden hortladı. Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Stuttgart şehrinde her yıl düzenlenen bahar festivali başladı. Festivalde ortaya çıkan norovirüs salgınından 815 kişinin etkilendiği açıklandı.

norovirus-larami.jpg

Festivale gelen ziyaretçilerin kusma, mide bulantısı ve ishalden şikayetçi olduğu belirtildi. Virüsün ilk olarak nasıl bulaştığı belli değil ancak salgının boyutunun hafta içinde arttığı belirtildi. Stuttgart yetkilileri, festival çadırlarında servis edilen yiyecek ve içeceklerden örnek aldı ve testlerin hepsi negatif çıktı. Kaynağın bir ziyaretçi mi yoksa festivalde bir çalışan mı olduğu belli olmasa da virüsün muhtemelen hava yoluyla bulaştığı varsayılıyor.

Hastalığın kuluçka döneminin 72 saat olduğu belirtilirken genel olarak kusma ve ishal belirtisi vermektedir. Baş ve karın ağrısı, şiddetli halsizlik, yorgunluk gibi belirtiler veren hastalık yaşam kalitesini düşürür ancak hayati risk yoktur.