Bağışıklık Sitemi Nasıl Güçlendirilir?

Bağışıklık sistemini güçlendirmek hastalıklara karşı korunmak adına çok önemlidir. Bağışıklık sistemi organları, hücreleri, proteinleri, dokuları kapsamaktadır.
Bağışıklık Sitemi Nasıl Güçlendirilir?

Bütün bileşenler patojenlerle savaşmak için gerekli olan sürecin başlamasını sağlar. Bağışıklık sisteminin bir patojen ile temas etmesi halinde bağışıklık tepkisi tetiklenmiş olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için en iyi yöntem, belli yiyeceklerin beslenmeye dahil edilmesidir. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişiler hastalıklara daha zor yakalanırlar. Hastalıklara yakalansalar bile daha kısa sürede hastalığı atlatabilirler. Bu nedenle vatandaşların mutlaka bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri gerekir. Salgın hastalıklarına arttığı soğuk havalarda özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek önem taşır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için İpuçları Nelerdir?

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı ipuçları aşağıdaki gibidir:

  • Ellerinizi yıkayın.
  • Stres seviyenizi en aza indirin.
  • Yeterince uyku uyuyun.
  • Düzenli olarak egzersiz yapın.
  • Sigara kullanmayın.
  • Sağlıklı kilonuzu koruyun.
  • Alkolden kaçının.

Bunlara uymanız halinde bağışıklık sisteminiz kendiliğinden güçlenecektir. Bağışıklık sistemi diğer bütün vücut sistemleri ile koordineli bir şekilde çalışmaktadır. Bu nedenle yalnızca beslenmenin ele alınması yeterli olmaz. Mutlaka hijyen kurallarına uymak gerekir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Hangi Gıdaları Tüketmek Gerekir?

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı gıdalar hayati önem taşır. Yaban mersini bağışıklık sistemini güçlendiren gıdaların başında gelir. Yüksek anti oksidan içeriği bulunur. Bitter çikolata uygun miktarda tüketildiği takdirde vücut için faydalı olur. Vücut için çok sayıda faydası olduğu bilinen teobromin isimli madde çikolata içinde bulunmaktadır. Çikolata tüketecek olan kişilerin içinde şeker olmayanları tercih etmesi gerekir. Zerdeçal kurkumin içeriği ve anti oksidanları sayesinde kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bazı bitkisel destek ilaçlarının içinde bile zerdeçal bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini korumak için tatlı patates son derece faydalıdır. Her ne kadar ülkemizde çok tüketilmese de, a vitamini açısından oldukça zengin bir sebzedir. Tatlı patates cilt sağlığını da korur.