Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir?

Türkiye’de de yayılmaya başlayan coronavirüse karşı kendinizi korumak için bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanız gerekiyor.
Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir?
Bu dönemlerde sağlıklı yaşamaya her zamanki dönemden daha fazla önem vermeniz gerekiyor. Dengeli beslenmek ve bağışıklık sistemini güçlendirici besinleri tüketmek sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Bu yazımızda sizlere bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerden bahsedeceğiz.

 

Bağışıklık sistemi, proteinlerden, hücrelerden ve organlardan meydana gelen komplike bir sistemdir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmeye çok dikkat etmek gerekir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için;
• Düzenli egzersiz yapmak,
• Sigaradan kaçınmak,
• Aşırı yemek yememek,
• Uykuya özen göstermek,
• Alkolden uzak durmak,
• El yıkamaya özen göstermek,

 

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Besinler
Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler sayesinde sağlıklı bir hayata merhaba diyebilirsiniz.

 

Şok Diyetlerden Kaçının
Bu zamanlar bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak gerekir. Tek tip beslenme yoluyla yapılan diyetler sağlığınızı bozabilir.

 

Omega 3
Omega, bağışıklık sistemine büyük bir destek sunar. Omega 3 semizotu, ceviz ve keten tohumu ve deniz ürünlerinin tamamında bulunur.

 

Yoğurt Tüketimi
Yoğurt içerisinde vitamin ve yağlar bulunur. Yoğurt salgınlarla savaşmanın en önemli yollarından bir tanesidir.

 

Kalori Alımına Dikkat edin
Gün içerisinde alacağınız kalorilere dikkat edin. Böylece vücut direnciniz artacaktır.

 

Meyve Ve Sebzeyi Tüketimi
Meyve ve sebzeler, vitamin ve mineral deposudur. Günlük olarak tüketmeye özen gösterin.

 

Kuruyemiş Tüketin
Kuruyemişler hem vücuda hem de bağışıklık sistemine oldukça faydalıdır. Ancak aşırıya kaçmamanız gerekir.

 

C Vitamini Desteği Alın
Bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli konuların başında C vitamini geliyor. C vitamini, binlerce enfeksiyona ve antioksidana karşı savaş açıyor.

 

Protein Ve Kalsiyum Desteği
Kalsiyum da bağışıklık sistemini güçlendirir. Süt ve süt ürünlerinde bolca kalsiyum yer alır. Özellikle enfeksiyona maruz kalındığı zamanlarda protein, vücuttaki yıkımı yapıma çevirir.

 

Çinko Besinler Tüketin
Çinko bağışıklık sisteminin temel mekanizmasında önemli rol oynuyor. Enerjik ve pozitif olmanıza katkıda bulunan çinko metabolizmayı da hızlandırıyor. Mevsim geçişlerinde mutlaka çinko seviyenize baktırmanız gerekir. Besin yoluyla çinko değerlerinizi desteklemek için kuruyemiş tüketebilirsiniz.

 

Takviye Desteği
A, E, B12, C, D, K vitaminleri bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Çocuklarda ve yetişkinlerde bu vitaminlerin günlük alınması gerekir.