Bacak Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bacak ağrısı için gidilecek bölüm sebebine göre farklılık yaratabilir.
Bacak Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Şiddetine,konumuna vb. durumlara göre değişen bacak ağrısı için gidilebilecek yerler kalp damar cerrahı, nöroloji, genel cerrahi ya da ortopedi uzmanı olabilir. Bacak ağrısı, eklem ve kas zedelenmesi, yumuşak dokunun zedelenmesi, kırıklar ve kemik gibi sebeplerden meydana gelebilir. Bacak ağrılarına ek olarak oluşacak belirtilere göre, gidelecek alan da değişiklik gösterir. Belirtiler doğrultusunda, bölüm seçimi yapılır.

Bacak Ağrısı Neden Olur?

Bacak ağrısının sebebi pek çok durumdan kaynaklanabilir, uzun süre hareketsiz kalmak, kilo almak, uzun süre ayakta kalmak ayak bileği ve bel bölgesi arasındaki bölgeye rahatsızlık verir ve ağrı yapmasına sebep olur. En bilindik sebeplerinden biri de kramptır. Kas yorgunluğu,vüxudun susuz kalması ve dengesiz beslenme sebeplerinden ötürü kramp girer ve bacak ağrısına sebep olur. Eklem sorunları, diyabet, bel fıtığı, damar sertliği, sinir sıkışması da bacak ağrısına sebep olabilecek diğer etkenlerden bazılarıdır.

Bacak Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Bacak ağrısı için seçilecek bölüm sebebine göre değişir ve farklı doktor tercih edilir. Ortopedi, kalp damar cerrahisi, nöroloji kliniği ya da genel dahiliye uzmanına gidebilir. Bacak ağrısının sebebine ya da bölgesine göre tahmin ve tercih edilip randevu alınır. Kırık veya benzeri bir şeyse ortopedi, kalp krizi belirtisi ve damar yolu problemi ihtimali olduğu için kalp damar cerrahisi, sinirsel bir sorun olma ihtimaline karşın nöroloji ya da daha genel hatlarla vücutta bir sorun olmasına karşın ise genel dahiliye bölümüne gidilir.

Bacak Ağrısına Nasıl Tedavi Edilir?

Bacak ağrısının tedavisine  sebebine ve ihtimaline karşın tercih edilen doktordan randevu alınır ve gidilir. Gerekli olan ayrıntılı bir fizik muayeneden ve hekim tarafından rahatsızlık belirlendikten sonra gerekli görüldüğü takdirde radyolojik tetkik ister. Sık egzersiz yapılıyorsa ara verilebilir, fazla hareketsizlik hali varsa egzersiz ve spor gibi aktiviteler yapılabilir. Ağrı hissedilen bölgeye buzla soğuk masaj yapılabilir. Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile gerekli bölgeye yine masaj yapılabilir. Bacak ağrısı daha ciddi boyutlardaysa hekim kontrolünde fizik tedavi yapılabilir.