Aydın'da 10 günlük bebek için ambulans uçak havalandı

Kalp yetmezliği hastalığı nedeniyle Aydın'da tedavi gören 10 günlük minik bebek ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.
Aydın'da 10 günlük bebek için ambulans uçak havalandı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekte olan bebek daha ileri tetkiklerin yapılması amacıyla ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.

Üniversitede tedavisine başlanan 10 günlük bebeğin Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve yoğun bakım yatağı bulunan sağlık kuruluşuna sevk edilmesi zorunluluğu ortaya çıktı. Bunun üzerine minik bebek için ambulans uçak temin edildi.

AMBULANS UÇAKLA İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ!

Aydın’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören 10 günlük bebek, ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi için ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.

ucak-1.jpg

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören, 10 günlük bebek Öpöz’ün, Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve yoğun bakım yatağı bulunan sağlık kuruluşuna sevk ihtiyacı olması sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı Hava Nakil Koordinasyon Birimi ile irtibata geçilerek ambulans uçak talep edildi.

ucak-2.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından talep ivedilikle değerlendirilerek uçak ambulansın tahsisi yapıldı. 10 günlük bebek, küvözlü ambulans ile Adnan Menderes Üniversite Hastanesi Yenidoğan yoğun bakımdan alınarak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na sevk edildi.

ucak-4.jpg

Ambulans ile havalimanına getirilen 10 günlük bebek burada kendisi için hazırlanan ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi. Kalp rahatsızlığı bulunan bebeğin tedavisine İstanbul'da devam edileceği öğrenildi.