Aydın Söke'de küpeleme ve şap aşısı çalışması yapıldı

Şap hastalığını engellemek ve büyükbaş hayvanları olası salgın riskinden korumak adına Söke'de aşılama çalışması yapıldı.
Aydın Söke'de küpeleme ve şap aşısı çalışması yapıldı

Son dönemde riskin en çok arttığı hastalıklar arasında yer alan şap hastalığına karşı Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri yeni tedbirleri hayata geçirmeye devam ederken bu kapsamda Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde aşılama ve küpeleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Tüm Türkiye genelinde alınan karar kapsamında şap hastalığı ile eylem planı devreye alınmış, teknik personeller tarafından şap hastalığına karşı aşılama ve küpeleme çalışmalarına başlanmasına karar verilmişti. Söz konusu çalışmalar kapsamında ekipler köy köy, ahır ahır gezerek hem üreticileri bilinçlendirdi hem de aşılama ve küpeleme yaparak büyükbaş hayvanlar hastalığa karşı koruma altına alındı.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLARA KÜPELEME VE AŞILAMA YAPILDI!

Büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığının önüne geçilmesi hedefiyle Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde aşılama ve küpeleme çalışması gerçekleştirdi.

ap-2.jpg

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerinde görev yapan teknik personeller, şap hastalığına karşı seferber oldu. Aydın’ın Söke ilçesinde büyükbaş hayvanlar aşılama programına alınırken, bu çerçevede harekete geçen Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de ilçe genelinde aşılama ve dezenfeksiyon çalışmalarında hız kesmiyor.

ap-3.jpg

Köy köy, ahır ahır gezerek üreticileri bilgilendiren ekipler, büyükbaş hayvanların da aşılamasını yapıyor. Başlatılan çalışmalar çerçevesinde, köylere giden ekipler, büyükbaş hayvanlarına şap aşısı uygulaması gerçekleştirirken bir yandan da küpeleme çalışması gerçekleştirdi.

Üreticiler hem kendilerine verilen bilgiler hem de yapılan aşılama ve küpeleme çalışmaları için ekiplere teşekkürlerini sunarak çalışmaların tüm hayvanlar güvence altına alınana kadar devam edeceği ifade edildi.