Ayak Neden Şişer? Ayak Şişmesi Nasıl Geçer?

Son zamanda ayak şişmesi ile şikayetler çok fazla olmaya başladı. Ayak şişmesi sorunu yaşıyorsanız yazımızı okumalısınız.
Ayak Neden Şişer? Ayak Şişmesi Nasıl Geçer?
Ayak şişmesi, pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genelde ayaklara uygulanan yüksek basınç sonucunda ayak şişmesi görülür. Ayak sağlığı, son derece önem arz eden bir konudur. Bu yüzden mutlaka ayak sağlığının da korunması gerekir. Ayaklara haddinden fazla bir güç uygulandığı zaman ayak şişmeleri görülmeye başlanır. Bu durumda rahat hareket edilmesini kısıtlar. Yürüme konusunda güçlük çekilmeye başlanır. Ayakların şişmesinin hayata olumsuz etkileri vardır. Kişi, doğru dürüst ayağa kalmamaz hale gelir. Böyle bir sorun yaşandığı zaman ise hemen gerekli tüm müdahalelerin de bir an önce yapılması gerekir. Çünkü ayaklarda gerçekleşen şişmeler tedbiri alınmaz ise daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Yaşam kalitesinin düşmesine bile neden oluyor. Ayakların yoğun baskıya uğraması sonucunda şişmeler ortaya çıkar. Böyle bir durumda izlenmesi gereken en iyi çözüm yollarından birisi de mutlaka ayak bakımının yapılmasıdır.

 

Ayak Şişmesine Neler Neden Olur?
Ayak şişmesinin yaşanmasının altında yatan bazı sebepler bulunuyor. Bunları sırasıyla şu şekilde belirtebiliriz;
• Gebelik sürecinde vücut ağırlığının artması, ayaklarda şişmeleri tetikler
• Kötü çorap ve ayakkabı seçimleri
• Darbe ve burkulmaya bağlı olarak ayak şişmeleri
• Tırnak batması sonucunda da dolaşım sisteminin etkilenerek ayaklarda şişme yapması

 

Uzmanlar bu konuyla ilgili görüşlerini ortaya koymaktadır. Ayak şişmesi nasıl geçer diye merak edenler için en iyi çözüm yolunun ayakların hava almasını sağlamak olduğunu ön görüyor.

 

Ayak Şişmesine Tedavi
Ayak şişmesini geçirebileceğiniz pratik yollar bulunuyor. Onlardan birisi de şişliği indirmek adına soğuk kompres yapmak diyebiliriz. Aynı zamanda buz torbasını da ayaklarınıza tutabilirsiniz. Böylelikle ayaklarınızda ki şişmenin inmesini sağlayabilirsiniz. Ayak Şişmesi neden olur, nasıl geçer en sık sorulan sorulardan biri haline geldiğinden dolayı bu konuya çözüm üretmekteyiz. Fakat şişliğe en iyi gelen tedavi yolu ise ayaklarınızı havalandırmak olacaktır. Havalandırılmayan ayaklarda şişmeler daha sık görülür. Ayak şişmeleri olduğu zaman paniğe kapılmanıza gerek yoktur. Evde müdahale yaparak da şişliği önleyebilirsiniz.