Ateş nasıl ölçülür? Normal vücut sıcaklığı kaç derece olmalı?

Bütün dünyayı saran ve çok hızı bir şekilde yayılan corana virüs ve normal vücut sıcaklığı ne olmalı hakkında pek çok sorular sorulmaktadır. Virüs nedeni ile ölümler ve vakalar çok fazla şekilde çoğalmaya başladı. Bu durum karşısında uzmanlar corona virüsün en önemli belirtisinin yüksek ateş olduğunu açıkladılar.
Ateş nasıl ölçülür? Normal vücut sıcaklığı kaç derece olmalı?
Corona Virüs Belirtileri Nelerdir?
Hem dünyada hem de ülkemizde çok hızlı bir şekilde ilerleyen corona virüs belirtileri tıpkı soğuk algınlığı gibi başlayıp zatürreye kadar uzanmaktadır. Virüsün insanlara çok hızlı bulaşması sonrasında en çok akciğerlere yerleşmektedir ve burada çoğalmaya başlamaktadır. Daha yeni olmasından dolayı virüsü bağışıklık sistemi tanımamakta ve bu durumda karşı koyamamaktadır.

 

Enfeksiyonun giderek yayılması sonunda solunum yetmezliği sorunu meydana gelmektedir. En çok görülen belirtisi yüksek ateş olmaktadır. Bunun yanı sıra kuru öksürük ve nefes darlığı diğer belirtileri olmaktadır. bu belirtileri görmeniz üzerine hastalığı tanıyabileceğiniz spesifik bir belirtisi bulunmamaktadır.

 

En Doğru Ateş Ölçümü Nerden Olmalı?
Genel olarak insanların çok korktuğu bu hastalık karşısında en çok görülen belirtisi yüksek ateş ölçümü en doğru şekilde yapılması gerekir. Ateş ölçümü yaparken en fazla kullanılan timpatik yani kulak arkası dereceleri en uygun olanıdır. Ancak bu derecelerden yoksa dil altı ya da koltuk altından ölçüm yapan termometreleri kullanmanız mümkün olmaktadır.
Ateş ölçü derecesi 39 ile 40 derecenin üzerinde ise vücut aşırı enerji harcamaya başlar ve kalp ile solunum sistemi daha hızlı çalışmaktadır. Vücut kol ve bacaklarda bulunan damarları büzecektir. Bu bölgelere daha az kan gönderir, beyin, kalp, karaciğer gibi organlara da daha faza-la kan göndermektedir. El, kol ve bacakların soğuk olmasına rağmen gövdede çok fazla sıcaklık görülmektedir.

 

Normal Vücut Isısı Ne Olmalı?
Virüs nedeni ile herkesin çok fazla korktuğu yüksek ateş derecesi hakkında bilinmeyenler karşısında insanlar çok fazla endişelenmektedir. Normal vücut ısısı derecesi 37’nin altında olması gerekmektedir. Bunun üzeri hafif ateş olurken 38 ve üzeri yüksek ateş belirtisi olmaktadır. 40 derecenin üzeri çok yüksek ateş olmaktadır.