Aşırı Terleme Sorunu Olanlara 10 Dakikada Çözüm

Aşırı terleme sorunu olanlara 10 dakikada çözüm; soğuk su içmek vücut ısınızı düşürecektir bu sayede terleme azalacaktır. Parfüm ya da deodarant sıkmadan önce ise vücudunuzun kuru bir yapıda olması gerekmektedir.
Aşırı Terleme Sorunu Olanlara 10 Dakikada Çözüm

Terlemeye Karşı Alınacak Önlemler

Terlemeye karşı alınacak önlemler; öncelikle her bireyin yaptığı bir hata vardır. Terledikten sonra deodarant sıkan bireyler aslında daha çok terlemeye katkı sağlayacak ve koku olmasına sebep olacaktır. Bu sebeple öncelikle cildin kuru olması ve kuru cilde deodarant sıkılması daha çok fayda sağlayacak ve terlemeyi önleyecektir. Ayrıca kötü kokmasını da engelleyecektir. Bunların yanı sıra su tüketimi de önemlidir. Soğuk su tüketmek vücut ısısını dengeler ve terleme hissini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Terlemeyi Önleyecek Doğal Yöntemler

Terlemeyi önleyecek ilaçlar, kremler ya da deodarant türü malzemeler bulunsa dahi aslında evlerinizdeki yöntemler ile terlemenin önüne bir şekilde geçebilirsiniz. Terlemeyi önleyecek doğal yöntemler; ilk akla gelen su tüketimidir bol su ile terlemenin önüne geçebilirsiniz. Sonrasında kabartma tozu ve hindistan cevizi yağı ile de terlemeyi önleyebilir ya da kötü kokunun ortadan kalkmasına yardımcı olabilirsiniz.

Siyah Çay İle Terlemeyi Önle

siyah çayın içerisinde yer alan asitler sayesinde aşırı terlemenin önüne geçebilmeniz mümkündür. Siyah çay ile terlemeyi önle; anti bakteriyel olması sebebi ile terlediğiniz anda oluşan kötü kokuyu engellemeye yardımcı olmaktadır. Demlemiş olduğunuz  siyah çayı bir kaba boşaltarak pamuk yardımı ile pompa hareketleriyle terleyen bölgeye uygulayabilirsiniz. Terlediğiniz zaman sıcak siyah çay içerek  ya da bir pamuk yardımı ile siyah çayı terleyen bölgelerinize sürerek kokunun kötü bir şekilde yayılmasını önleyebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Terlemeye Nasıl Fayda Sağlar?

Terlediğiniz zaman kötü kokunun engellenmesi ve de terlemeyi önleyebilme etkiye sahip olan bir diğer bitki hindistan cevizidir. Hindistan cevizi yağının terlemeyi önlemek ya da kötü ter kokusunu da engelleme gibi özelliği vardır. Hindistan cevizi yağı terlemeye nasıl fayda sağlar? Hem terin kötü kokmasını önler hem de vücuttaki terin azalmasına yardımcı olmaktadır.