Aşırı çay tüketimine dikkat!

Johns Hopkins Üniversitesi bilim adamları yaptıkları bir araştırma doğrultusunda fazla tüketilen şekerin böbrek hastalıklarını tetiklediği ortaya koyuldu. İçeceklerinde şeker kullanım seviyesini yüksek tutanlar daha çok sağlık problemleri ile baş etmek durumunda kalmaktadır.
Aşırı çay tüketimine dikkat!

The Sun gazetesi yayınladığı bir haberde şekerli içecekler ve süte katılan şekerin hastalıkları tetiklediği yazıldı. Şekerin aşırı derecede tüketilmesi sebebi ile kilo artışı, tansiyon yükselmesi meydana gelmektedir. Tüm bunların ardından böbrekler kötü derecede etkilenerek zamanla iflas etmeye başlıyor.

NHS Verilerine göre ise, İngiltere'de böbrek hastalıkları sebebi ile her yıl yaklaşık 45.000 civarında erken yaşta ölümler meydana geliyor.

Yapılan bir araştırmada 3,003 Afrikalı ve Amerikalı kadın ve erkekler üzerinde yapılan takipte, daha önceki zamanlarda sağlıklı olan bireylerin ortalama 8 yıllık takip sonunda %6 oranında böbrek hastalıklarının meydana geldiği görülüyor.

Bunun yanı sıra uzmanların görüşü ise içeceklerinde şeker tüketenlerin daha büyük sağlık sorunları ile uğraşmak zorunda oldukları yönündedir.

Çay tiryakileri bu bağlamda eğer çayı şeker ile tüketiyorlar ise daha büyük risk altında olmaktadırlar. İş yerinde çay tüketimini yoğun olarak gerçekleştiren bireyin akşam evine geldiğinde de çay tükettiğini varsayarak konuyu ele alalım. Bir bardak çay için 2 adet şeker eklendiğini düşünelim. Günde ortalama 50 pardak çay 100 adet şekere takabül etmektedir. Bu da neredeyse bir kutu küp şeker kutusunun büyük bir bölümünü tüketmek olmaktadır. Bu hususta düşünülmediğinde aslında hiç de farkında olmadan birçok kişi içtiği çayı bir zehir haline dönüştürüyor. Bu zehrin her gün alınması demek, yaşın daha çok ilerlememesi ile birlikte baş göstermeye başlayan hastalıklarla uğraşmak demektir.

Çay ve tütün mamüllerinin bir arada tüketilmesi de aynı şekerde olduğu gibi oldukça tehlikelidir. Zaten zehirli gazları ciğerlerinize çekerken, bir yandan da şekerle tatlandırdığınız çayı yudumlamak her ne kadar o an için güzel olsa da zamanla büyük sorunları sizlere yaşatacak davetiyeleri hazırlamaktadır.

Tüm bu araştırmalar daha sağlıklı toplumların oluşması hedefine yönelik olarak yapılmaktadır. Bu araştırmaları göz önünde bulundurarak hareket eden insanların kazandığını unutmayın. Siz de kendinizi kazananlar arasında görmek istiyorsanız, çayınızı en azından şekersiz içmeye özen gösterin.