Antikor nasıl yapılır? Antikor testi nedir? Kimlere yapılıyor?

Son günlerde adının çok fazla duyulduğu Antikor testi nasıl yapılır hakkında bilinmeyenler için buradan yardım alabilirsiniz.
Antikor nasıl yapılır? Antikor testi nedir? Kimlere yapılıyor?
Daha önce 81 ilde yapılacağını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan antikor testlerinin yapımına başlandı. Başkent Ankara’nın da içinde bulunduğu 7 ilde bu testler yapılıyor ve zaman içinde diğer illerde de testlerin yapılacağı belirtildi. 81 ilde yaşamakta olan 153 bin kişiye bu test uygulanacak ve bu kişileri TUİK belirleyecek. Ülkemizde yapılan tüm bu çalışma ile vatandaşların corona virüse karşı bağışıklıkların oluşup oluşmadığı öğrenilecek. Bu testler için 7 tane pilot il seçildi ve bu iller içinde yer alan Ankara da antikor testlere başlanılmış oldu. 81 ilde bu testlere pazartesi günü başlanacağı açıklandı.

 

Antikor Testi Nedir?
Yapılan son açıklamalar sonrasında insanların en çok merak ettiği soru antikor testi nedir ve nasıl olacağı? Genel olarak insanlar hastalığa neden olan virüsler gibi birçok patojene maruz kalmaktadır. Bundan dolayı vücut içinde yaşayan kan ve dokularda yaşamakta olan antikorlar üremeye başlamaktadırlar. Bu proteinler virüse yapışmakta ve kendisini kopyalayarak enfeksiyonun vücutta yayılmasının önüne geçmektedir. Bu sayede virüs yok olmaktadır. Antikor veya seroloji testi vücudun bu antikorların üreyip ya da üremediği hakkında bilgi veriyor. Ayrıca bu antikorların tespit edilmesi büyük bir ihtimalle kişinin corona virüsü geçirdiği anlamına gelmektedir.

 

Antikor Testinin En Büyük Amacı
Corona virüs nedeni ile çok fazla değişen yaşamın yanı sıra vakaların çoğalması ve insanların bu virüs nedeni ile hayatını kaybetmesi çok zamanlar yaşanmasına neden olmuştur. Bu sebepten dolayı virüslere karşı koymanın farklı yolları aranmaktadır. Bu yollardan biri olan antikor testleri sayesinde durumu birazda olsa kontrol altına almaya çalışılmaktadır. Pazartesi günü 81 ilde başlanması beklenen bu testler için birçok çalışmalar yapılmaktadır. Antikor testinin amacı bütün yaşamı etkisi altına alan corona virüse karşı bağışıklık kazanılıp ya da kazanılmadığı hakkında detaylı bilgi almak olacak. Ayrıca bu antikor testlerin yapılacağı kişiler rastgele seçilen hanelerden olup uygulama işlemlerine başlanılacağı belirtilmektedir.