Alerji İçin Hangi Doktor Gidilir?

Alerji reaksiyon görülen kişilerin vakit kaybetmeden dermatoloji (cildiye) uzmana gitmesi gerekir. Eğer kaşıntı ciddi boyutta ise mutlaka bir uzmana gidilmelidir.
Alerji İçin Hangi Doktor Gidilir?

Alerjisi olan kişiler dermatoloji bölümüne gitmelidir. Kişide zararsız maddelere tepsi olarak meydana gelen alerjiler polen, böcekler, toz akarları, küfler, bazı ilaçlar ve gıdalara karşı alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bağışıklık sisteminde alerjik reaksiyona bağlı durumlarda burunda olur ise alerjik rinit, akciğerde olur ise alerjik astım, gözlerde olur ise alerjik konjoktivit ve ciltte olur ise alerjik dermatit olarak nitelendirilir.

Alerji tedavisinde geç kalınması ciddi sonuçlara neden olabilir. Özellikle alerjiye bağlı olarak şiddetli kaşıntılar var ise cildiye bölümüne gidilmelidir. Uzman bir dermatolog tarafından gerekli tedavi uygulanacaktır. Alerjiler kişiden kişiye göre değişmektedir. Küçük bir tahriş ve hayatı riske sokan anafilaksiye gibi çoğu alerji tedavi edilemez. Ancak alerji belirtileri hafifletilmeye çalışılır.

Vücudun çeşitli bölgesinde meydana gelen alerjiler de vakit kaybetmeden bir cildiye’ye gitmeniz gerekir. Alerjik reaksiyonlar bazen ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Bu yüzden bir uzman desteği almanız gerekir.

Alerji İçin Bahar Aylarına Dikkat!

Bahar ayların ağaçların çiçek açması, otlar ve polenlere karşı alerjiler meydana gelebilir. Rüzgârın etkisi ile polenlerin sık sık yer değiştirmeyi alerjiye yol açar. Polen havaya karıştığında solunum sisteminde ve gözlerde alerjiye neden olur. Ağaçlar yazın başından ortasına kadar, otlar yaz sonu ve sonbahar başına kadar, çimenler ilkbahar sonu ve yaz başına kadar alerji etkenlere neden olabilir.

Alerji hastalıkları oldukça çeşitlidir. Hastalığın belirtilerine göre doktora gitmelisiniz. Anaflaski, aniden başlar ve ölümle sonuçlanır. Ciddi bir alerjik reaksiyondur. Alerjik astımı olan kişiler göğüs hastalıkları uzmanına görünmelidir. Göz nezlesi veya alerjik konjiktivit olan kişiler göz doktoruna gitmelidir. Dolayısı ile alerji bölgesine bağlı olarak doktora gidilmesi gerekir.

Alerji en çok bahar ayından meydana gelir. Kişide bahar nezlesi ya da astım olarak görülür. Bu durumda bahar ayında meydana gelen alerjilerden korunmak oldukça önemlidir. Solunum sistemini olumsuz olarak etkileyen alerjik reaksiyonlarda uzman bir doktora gidilmesi gerekir.