Akşam 8'den Sonra Yenilen Yemek Kilo Aldırmıyor.

Pek çok kişi akşam sekizden sonra tüketilen yiyeceklerin yüksek oranda yağa dönüştüğünü düşünüyor. Bir çok uzmanda bu konuda aynı fikirleri paylaşıyor.
Akşam 8'den Sonra Yenilen Yemek Kilo Aldırmıyor.

Gece geç saatte yemek kilo aldırıyor mu? İngiltere kaynaklı bir araştırmaya göre akşam saatlerin tüketilen yiyecekler kilo aldırmıyor. Özellikle çocuklar üzerinde yapılan bu araştırma ebeveynlere ışık tutuyor. Gece geç saatlere kadar çalışan insanlar acıktıkları zaman kilo almamak uğruna yemek yemek istemiyor. Pek çok kişi akşam öğünlerini atlıyor. Bunun en büyük nedeni insanların gece öğününü atladıkları zaman kilo vereceğini düşünmesidir. Günümüzde gece saatlerinde çalışan insanların sayısı her geçen gün artıyor. İnsanlar almış oldukları kiloları akşam öğününü geç saatlerde yediklerine bağlıyor.

Peki gerçekten geç saatlerde yemek kilo aldırır mı? Yapılan araştırmalara göre akşam yemeğini geç saatte yiyenlerin de kilo verebileceği yönünde. Bu konuda temel nokta tamamen bilinçli beslenmekten geçiyor. Londra’da çocuklar üzerinde yapılan araştırma sonucunda akşam sekizden sonra yemek tüketmenin kilo fazlalığı arasında herhangi bir ilişkisinin olmadığı ortaya çıktı.

Yedikleriniz Önemli

Akşam sekizden sonra yemek tüketmeyenlerden birisi olabilirsiniz. Gece saatleri pek çok kişinin kontrolünün zayıfladığı zamanlardan bir tanesidir. Bu yüzden zararlı pek çok şey tüketilebiliyor. Gece saatlerinde ne yediğiniz çok daha önemlidir. Yapılan araştırmalar bu konuyu pekiştiriyor. Gece ve gündüz saatlerinde tüketilen yemeklerin kalorileri hesaplandı. Sonuçlara göre aynı miktarda kalori aldığınız sürece, saatin herhangi bir önemi bulunmuyor.

Geç Saatlere Kadar Çalışanlar Ne Yapacak?

Geç saatlere kadar çalışmak, vücudun doğal ritminin bozulmasına neden oluyor. Özellikle sindirim sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu durum kilo sorunlarının başlangıcıdır. Yağlı, tuzlu ve çok şekerli besinler yerine, protein kalitesi yüksek yiyecekler tüketmeniz tavsiye ediliyor.

Uykuya Yardımcı Olun

Eğer geceleri uyku problemi yaşıyorsanız tükettiğiniz yiyeceklere dikkat etmelisiniz. Uykuya geçişi kolaylaştıran yiyecekler tüketerek bu sorunu sona erdirebilirsiniz.

Akşam 8’den Sonra Yenir Mi?

Gece geç saatte yemek yenir mi? Sorusunu pek çok kişi merak ediyor. İnsanlar akşam saatlerinde eve döndüklerinde kilo almamak için yeterli şekilde beslenemiyor. Gece öğününüz ve atıştırdıklarınız size gün içinde tükettikleriniz kadar kilo aldıracaktır. Tüketmiş olduğunuz porsiyon miktarına dikkat ettiğiniz sürece yemek yiyebilirsiniz. Saat sekizden önce akşam yemeğine oturamıyorsanız, bunun için endişelenmemeniz gerekiyor.