Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Gıdaları tükettikçe ağız kokusu oluyor. Ağız kokusuyla başa çıkabilmek için Diş Hekimi Alper Çıldır, oldukça önemli tavsiyelerde bulundu.
Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Diş ve Diş Etleri Korunmalı

Diş eti rahatsızlıkları ve diş çürükleri ağız kokusunu ortaya çıkarmaktadır. Ağız kokusuna neden olan en önemli sebeplerden birisidir. Ağız içerisinde bulunan enfelsiyonlar arttık sıra ağız kokusunu ortaya çıkartır. Bu yüzden mutlaka diş sağlığına dikkat edilmelidir. Düzenli olarak günde iki defa şeklinde dişleri fırçalamak oldukça önemlidir. Özellikle ağızda ki bakterilerin gitmesi için gargara yapmak iyi bir çözüm yolu olacaktır. Diş kadar diş eti sağlığı da bir başka önem arz eden konulardan birisidir. Yılda en az iki defa düzenli şekilde diş hekimi kontrolüne başvurmanız gerekir. Diş eti sağlığını belirli aralıklar eşliğinde mutlaka kontrol ettirmeniz gerekiyor.

Protez ve Köprülerin Kontrolünü Yapın

Eski protez ve köprüleriniz varsa da mutlaka kontrollerini yaptırmanız gerekir. Çünkü diş protezleri zaman geçtik sıra kötü kokulara neden olabiliyor. Bu yüzden yapılması gereken en önemli adımlardan birisi de protez ve köprüleri ara sıra kontrol ettirmeniz olacaktır. Yenilenmesi gerektiği durumlarda da yenilemeyi yaptırmalısınız. Eksik olan dişleriniz varsada gerekli tedavilerinin yapılmasını sağlayın.

Sakız Çiğneyin

Ağız kokusunun geçmesini istiyorsanız en iyi çözüm yollarından birisi de sakız çiğnemek olacaktır. Tükürük, akış hızını arttırmak için en kolay yollardan birisidir. Genelde şeker hastalığına yakalanan kişilerde  ilacın yan etkisine bağlı olarak ağız kokusu ortaya çıkabiliyor. Sadece ağız kokusu değil aynı zamanda ağızda kuruluğun oluşmasına neden oluyor. Özellikle şekersiz sakız çiğnemeniz,tükürük salgınızı daha fazla arttırmaya yol açacaktır. Şekerli sakızlar daha çok diş çürüğüne sebebiyet verdiğinden dolayı şekersiz olanlarını tercih edebilirsiniz.

Su Tüketmeye Gayret Edin

Ağız kokusundan kurtulmanın bir başka işe yarar yanlarından birisi de su tüketmeniz olacaktır. Yaşın artmasıyla birlikte vücutta kuruma durumu dahya fazla ortaya çıkacaktır. Ağız kuruluğu da doğal olarak ağız kokusuna neden olacaktır. Bu yüzden günlük hayatınızda çok fazla su tüketmeye gayret etmeniz doğru olacaktır. Çok su içmeniz ağız kokusuyla mücadele etmenize en  iyi şekilde katkı sağlayacaktır.

Burnunuzu Tıkalı Uyumamaya Dikkat Etmelisiniz

Burnunuzu tıkalı şekilde uyumamaya mutlaka dikkat etmelisiniz. Burun tıkalı olduğu için uyku esnasında ağızdan nefes alacaksınız. Bu hareket ağızın kurumasına yol açar. İstenmeyen ağız kokuları ortaya çıkar. Bu tür ortamda bakteriler çok fazla üremeye başlayacaktır. Bu yüzden burnu tıkalı şekilde uyumamaya dikkat etmeniz doğru bir davranış olacaktır.

Basit Şeker Tüketiminden Kaçının

Mümkün olduğunca basit şekerli gıdaları az tüketmeye çalışın. Çünkü hazır gıdalar, bakteriler için bir hazine olacaktır. Diş çürümesini daha hızlı şekilde tetiklemeye neden olacaktır.

Lokmaları İyi Çiğnemelisiniz

Lokmaların diş arasında kalmasını engelleyin. Çünkü yiyeceklerin iyi şekilde çiğnenmemesi durumunda bakterilerin yeniden ortaya çıkmasına neden olur. Daha çok çiğneme hareketi yaptığınız zaman ise direk olarak bakteri mideye inecektir.

Peynir ve Tarçın Tüketmek

Ağızda bulunan asidik ortamı bazik hale çevirmek adına peynir tüketmeye gayret edin. Bazik hale dönüştürmeye yardımcıdır.  Çürük oluşumunu önlediği gibi ağız kokusundan da kurtulmanızı sağlar. Tarçın ise ağızda yer alan bakterilerle mücadele etmenizde önemli bir aracıdır.

Sigara ve Diş İpi Kullanmak

Sigara içmek ağız kokusuna neden olur. Sigara diş eti hastalıklarının meydana gelmesine neden olur. Diş ipi kullanmak doğru bir yol olacaktır. Diğş arasında kalan yemek birikintilerin çıkmasını sağlar.