Ağız Kokusu İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ağız kokusu için gidilecek bölüm veya doktor diş polikliniğine ya da diş uzmanı başvuru yapmak gerekir.
Ağız Kokusu İçin Hangi Doktora Gidilir?

Diş doktoru ağız içindeki sorunlu dişleri tespit ederek ağız ve kötü nefese neden olan sorunlu dişlerin yarattığı rahatsızlığı çözmeye çalışır. Sorunlu dişlerin tedavisi yapılmasıyla birlikte ağızda (eğer dişlerden kaynaklıysa ) kötü koku olma ihtimali kalmaz. Aynı zamanda yemek borusu, mide ve bağırsaklardaki enfeksiyonlardan kaynaklı da ağız kokusu meydana gelir.

Ağız Kokusunun Sebepleri Nelerdir?

Ağız kokusunun nedeni ağız boşluğunda yaşayan ve sülfürik birleşik yaratan bakterilerdir. Bazı sebepler de şunlardır;

  • Ağızda mantar enfeksiyonları
  • Sigara kullanımı
  • Diş çürükleri
  • Uzun süre açlık
  • Alkol tüketimi

Ağız kokusu yalnızca ağız ve diş sağlığıyla alakalı olmayabilir. Bademcik iltihabı, midede ve bağırsak sisteminde rahatsızlıklar, burun eti rahatsızlığı, diyabet ve böbrek rahatsızlıkları da ağız kokusu yapmaya neden olabilir.

Ağız Kokusunu Gidermek İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Ağız kokusunu giderebilecek ilaç dışında doğal yollar da vardır. Örneğin; sık sık su içmek bakteri sayısını ve etkisini en aza indirerek ağızda kuruluğa engel olur. Bu sayede ağızda koku problemi önlenir. Şekersiz olarak tercih edilen bir sakız ağız ve diş sağlığı için çok faydalıdır. Hem yemek artıklarını temizlediği için hem de ağız kuruluğunu önlediği için bu rahatsızlık karşısında kullanılan en basit ve etkin yöntemlerden biridir. Sık ve düzenli bir şekilde tüketilen yoğurt da probiyotik yönünden zengin olduğu için boğazdaki ve ağızdaki bakterileri temizleyerek ağız kokusu oluşumunun önüne geçer. Karanfil, limon suyu, nane gibi besinler de ağız kokusuna iyi gelen doğal çözümlerdir.

Ağız Kokusunun Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ağızdaki kokuyu tedavi etmek için öncelikle ağız ve diş dışında bir rahatsızlıktan kaynaklanıyorsa o hastalığı tedavi etmek gerekir. İleri dişeti hastalıkları veya çürükler varsa tedavi edilir. Ağızdaki enfeksiyonlar yok edilerek sorunlu dişlerin çekilmesi de tedavi yöntemlerinden biridir. Ağız enfeksiyonları yok edildikten sonra gargaralar ve diş macunlarıyla tedaviye devam edilirerk ağız ve diş sağlığı sağlanır. Ağzın oksijenlenmesini sağlamak da ağız kokusu karşısında tedavi sayılır.