81 ilde corona virüs önlemleri

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan işbirliği ile okullarda hem öğrenciler hem de öğretmenlere yönelik olarak corona virüsü ile ilgili bilgilendirme yapılıyor.
81 ilde corona virüs önlemleri
Öğrenciler ve öğretmenler için dağıtılan formlarla özellikle aile hekimliğinden yapılacak olan son sağlık kontrolleri ile ilgili bilgi alınması isteniyor. Bunun için detaylı bilgilendirme sağlamak adına broşür ve afişler hazırlandı.

Son dönemde Çin’de ortaya çıkmış olan ve tüm dünyayı etkisi altına almış olan corona virüsü 2 bin 500’den daha yüksek oranda insanın ölümüne neden oldu. Bunun üzerine sağlık bakanlığı ve milli eğitim bakanlığı önlem almak adına harekete geçti.

Afiş ve Broşürler Hazırlandı!

En son İran’da da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan corona virüsü Türkiye’de 81 il ve ilçelerde önlem alınmasına neden oldu. Hazırlanan afiş ve broşürler virüse karşı korunmanın yolları hakkında bilgi alınmasını sağlayıcı içeriklerden oluşturuluyor. Hazırlanan broşürleri öğretmenler öğrencilere dağıtarak özellikle virüse karşı nasıl korunmaları gerektiği hakkında bilgi almalarını sağladı.

81 ilde ve ilçelerde bulunan okulların girişlerini asılan afişler hem velilerin hem de öğrencilerin uyarılmasını sağlıyor.

Riskin Azaltılması Gerek!

Corona virüsüne karşı önlem almak isteyenler için hazırlanan broşürlerde riskin azaltılması başlığı altında belirli uyarılara yer verildi.

Ellerin sık sık yıkanması ve en az 20 dakika boyunca sabunla temizlenmesi uyarıları arasında yer alıyor.

Hapşırma ya da öksürme durumunda ağzın ve burnun tek kullanımlık kağıt ya da mendil ile örtülmesi gerek.

Kişilerde soğuk algınlığı ya da grip semptomlarının görülmesi durumunda yakın temas kurulmamalı.

Corona enfeksiyonunun özellikle grip ile karıştırılmaması gerektiği uyarılar arasında yer alıyor.

Sağlık Formu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan sağlık formu öğrencilerin özellikle son sağlık durumları hakkında bilgi alınmasını sağlayacak. Dağıtılmış olan formlar ile aile hekimliğine gidilerek gerekli kontrollerden geçirilmesi gerekiyor. Bu sayede özellikle öğrenciler de virüsü ile ilgili herhangi bir belirti olup olmadığı belirlenecek. Daha fazla önlem almak adına mine eğitim bakanlığı ve sağlık bakanlığı işbirliği içerisinde hareket ediyor.