8 Adımda Sağlıklı ve Konforlu Bir Gebelik Mümkün mü?

Anne adayları gebelik döneminde sürekli sancılarla, miğde bulanmalarıyla ve daha birçok sorunla karşılaşıyor.
8 Adımda Sağlıklı ve Konforlu Bir Gebelik Mümkün mü?

Peki daha konforlu gebelik için neler yapılmalı?

Miğde Bulantılarına Karşı Alınacak Önlemler

Gebeliğin  genellikle 4 ve 8. Haftalarından 3. ayına kadar annelerin özellikle sabah saatlerinde sürekli bulantı şikayetleri vardır. bazı kokulara karşı da aşırı hassas olan gebelerin bulantı sorununun önlenebilmesi için öğünlerin küçük porsiyonlar halinde ve sürekli olarak su tüketilmesi büyük ölçüde yararlı olacaktır.

Gebelik Döneminde Alınan Kilolar

Anne adaylarının gebelik süresi boyunca 9-13 kilo almaları normal karşılanmaktadır. Bu kilonun üzerine çıkmamak için tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerekir.

İlaç Kullanımı 

Gebelik dönemince alınacak olan ilaçların kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerekir.

Küçük Kanamaları İhmal Etmeyin

Özellikle gebeliğin ilk 3 ayında sıkça rastlanan küçük kanamalar normal olabileceği gibi düşük habercisi de olabilir.

Baş Ağrısı ve Halsizlik

Gebelik süresi boyuca baş ağrısı ve halsizlik yaşanması normal olsa da 20. haftadan sonra yaşanan baş ağrıları sorun çıkartabilir. Geçmeyen ve sürekli baş ağrılarında doktorunuza başvurnanız sağlıklı gebelik  için çok önemlidir.

Sıvı Tüketimi Çok Önemli

Rahimde yaşanan büyüme ve böbrek fonksiyonlarında yaşanan değişikliklerden dolayı anne adaylarında sürekli idrar yapma isteği olabilir. Vücudun kaybettiği sıvıyı takviye edebilmek için günlük en az 2,5 litre su tüketmek çok önemlidir.

Egzersiz Yapmaktan Kaçmayın

Hem gebelik süresi boyunca yaşanabilecek bel, boyun ve sırt ağrılarının azalması hem de daha az sancılı bir doğumun gerçekleşebilmesi için kısa ve sizi yormayan egzersizlerin yapılması çok önemlidir.

Sigara, Alkol ve Uyuşturucu Kesinlikle Kullanılmamalı

Sigara bebeğe besin sağlayan kordonlarda daraltmaya yol açacağından, uyuşturucu ve alkol de bebeğin zihinsel ve bedensel sorunlara yol açacağından sağlıklı ve konforlu gebelik geçirmek isteyen anne adaylarının kesinlikle kullanmamaları gerekir.