7-70 yaş arası herkes büyük risk altında! Yaşam süresini kısaltabiliyor

Son dönemlerde uyarı yapılan hastalıkların başında artrit geliyor. Konu ile ilgili uzmanların yaptığı uyarılar dikkat çekmeye devam ederken, bu rahatsızlığın sosyal hayatı olumsuz etkileyebileceği gibi yaşam süresini de kısaltabileceği ortaya çıktı.
7-70 yaş arası herkes büyük risk altında! Yaşam süresini kısaltabiliyor

Konu ile ilgili açıklamayı Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Dr. Mustafa Kısa yaptı. Geniş bir yaş aralığının olduğu artrit hastalığında erken tanının çok önemli olduğu vurgulanırken, yapılması gerekenler de açıklandı.

BİRÇOK DURUMA NEDEN OLUYOR

Uzman ismin yaptığı açıklamaya göre bu rahatsızlık başta ağrı, şişlik, kızarıklık ve hareket etmede kısıtlık gibi durumlara neden oluyor. Kişilerin özellikle sosyal hayatını olumsuz olarak etkilediği ifade edilen artrit hastalığında erken tanı çok önemli!

blog-gorselleri-1-1536x1086.png

İÇ ORGANLARI BİLE ETKİLİYOR

Belirtilen rahatsızlığın sadece eklem ve kaslarda etkili olmadığı, iç organlarda da ciddi sorunlar yaratabileceği vurgulandı. Kişilerin sosyal hayatını olumsuz olarak etkileyebilen bu hastalıkta erken teşhisin basit kan tenkitleri ve röntgen ile konuşabileceğinin altını çizdi. Ancak bazı doktorlar teşhis için ek tahlillerin de isteyebileceği ifade ediliyor.

Özellikle bu rahatsızlığı yenmek için sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi gerektiği ifade edilirken, sigaradan ve stresten uzak durmakla birlikte ideal kiloda olmak çok önemli. Kişilerin mutlaka düzenli olarak egzersiz yapması gerektiğini ifade eden Dr. Kısa, tıp dışı tedavilerden de mutlaka uzak durulması gerektiğini söyledi.

Tedavi için mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerektiğini vurgulayan uzman isim, kişilerin tıp dışı farklı tedavi yöntem ve türlerine karşı dikkatli olması gerektiğinin de altını çizdi.

ARTRİT NEDİR?

Artrit, özellikle eklemlerde ve kaslarda şişlik ve kızarıklık olarak kendini göstermektedir. Tıp açısından 100’den fazla türü olduğu belirtilen bu rahatsızlığın ortaya çıkış sebebi kişinin bağışıklık sisteminden kaynaklanmaktadır. Bağışıklık sistemi yanlışlıkla vücuda saldırdığında artrit ortaya çıkar. Zaman içerisinde zarar gören vücut dokuları ağrımaya ve şişmeye başlar. Bu durum özellikle eklemlerde sıkça karşılaşılmaktadır. Kişilerin bu durumda endişe etmemesi de artritin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu bilmesinde yarar var!