21 gün şeker yenmediğinde olacakları uzman doktor açıkladı!

21 gün boyunca şeker yenilmemesi halinde insanların vücutlarında hangi değişiklikler olacaklarını Dr. Muhammet Keskin açıkladı.
21 gün şeker yenmediğinde olacakları uzman doktor açıkladı!

Şeker vücuda enerji veren ama bir o kadar da zararlı bir besindir. Şeker tüketimi çok sayıda hastalığa neden olabilir. Bu hastalıklar metabolizmayı çok kötü etkileyebildiği gibi insanı ölüme kadar götürebilir. Aşırı şeker tüketimi insan dengesini bozabildiği gibi kanser hastalıklarına da zemin hazırlayabiliyor. Şeker yenilmediğinde ise vücutta çok önemli değişiklikler oluyor. 21 gün şeker yenilmediğinde hangi değişiklikler görülebiliyor? Bu soruya Dr. Muhammet Keskin yanıt verdi.

ENERJİNİZ ARTAR

şeker vücuda enerji sağlayabiliyor ama bu şart da değil. Şeker yenilmediğinde kan şekerinin ani yükselip düşmesi olmayacak ve daha istikrarlı enerji seviyeleri görülür. Yine şeker yenmediğinde vücut ihtiyaç duyduğu enerjiyi yağ asitlerinden temin eder. Yağ yakımı ile ortaya çıkacak enerji ise şekerden gelecek enerjiden daha yüksek olur.

TANSİYON İSTİKRARLAŞIR

Yüksek şeker tüketimi hipertansiyona neden olmaktadır. Şekersiz beslenildiğinde ise insülin duyarlığı artacaktır. Bu şekilde vücuttan tuz atılımı hızlanır. Böylece tansiyon da belirli seviyelerde tutulur.

AĞRILAR AZALIR

Şeker tüketimi vücutta inflamasyona neden olmaktadır. Şekersiz bir diyet ile kronik ağrılar azalacaktır. Yüksek şeker tüketimi, şekerin vücutta yıkılmasıyla oluşan metabolitlerin artışına ve vücutta birikmesine neden olmaktadır.

ÖDEMLER AZALIR

Ödemlerin tuz tüketimlerinden kaynaklandığı düşünülür. Bu doğrudur ama şeker tüketiminin de bununla bağlantısı vardır. Şeker tüketimi yüksek olunca vücuttan tuzu atan mekanizmalar hasar görür ve ideal bir şekilde çalışmaz. Şeker kesildiğinde ise ödem oluşma ihtimali de azalacaktır.

BEL ÇEVRESİ YAĞLAR AZALMAYA BAŞLAR

Şeker yenildiğinde bu durum yağ depolama sürecini etkiliyor. Özellikle de şeker bel çevresinde yağ depolanmasına neden olabilir. Şeker kesildiğinde ise bek çevresindeki yağlanma azalacaktır. Şekersiz bir beslenme kilo verme sürecinde de faydalı olacaktır.