Yeni yıl öncesi AK Parti’den borcu olanlara güzel haber! 1 Ocak 2024 öncesi BORÇLAR SİLİNİYOR

Borcu olanlara yeni yıl öncesi güzel haber Ak Parti tarafından geldi. Aktarılan son habere göre AK Parti’nin hazırladığı ve önümüzdeki hafta Meclis’te ele alınan teklifle birlikte 1 Ocak 2024 öncesi o borçlar silinecek! İşte detaylar
Yeni yıl öncesi AK Parti’den borcu olanlara güzel haber! 1 Ocak 2024 öncesi BORÇLAR SİLİNİYOR

Gelen son dakika haberinin gelişmesine göre 1 Ocak 2024 tarihinden öncesine ait olan Genel Sağlık Sigortası borçları silinecek. Konuya ilişkin gelişmeler netlik kazanmaya başladı!

Genel Sağlık Sigortası’ndan günümüzde pek çok kişi yararlanabiliyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre Genel Sağlık Sigortası’nda borcu olanlar bazı hizmetlere erişmekte zorluk yaşayabiliyor. Devlet, bu durumun önüne geçmek adına harekete geçiyor.

1 OCAK 2024 TARİHİNDEN ÖNCEKİ BORÇLAR

Aktarılan son habere göre 1 Ocak 2024 tarihinden önceki tüm Genel Sağlık Sigortası borçları silinecek. Konu ile ilgili harekete geçen Ak Parti, düzenlemeyi Meclis’e sundu. Düzenlemenin 86 maddelik torba kanun teklifi içerisinde yer aldığı belirtildi.

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ BORÇLU

Rakamsal olarak ele alındığında ise şu anda yaklaşık 1 milyon 800 binden fazla kişinin Genel Sağlık Sigortası borcu mevcut. Devlet bu alacaktan vazgeçebilir. Konu ile ilgili kanunun önümüzdeki hafta Meclis’te görüşülmesi bekleniyor.

Eğer düzenleme kabul edilirse buna göre vatandaşların borcunun bir kısmı hafifletilecek. Devlet alacağından vazgeçeceği için vatandaşların kamuya olan borçlarında azalma görülecek. Bununla birlikte borç sebebi ile sağlık hizmetlerine erişmekte problem yaşayanların da bu konuda önü açılacak.

2023/11/07/nakit-avans.jpg

GENEL SAĞLIK SİGORTASI NEDİR?

Son dönemlerde sıkça gündem olan genel sağlık sigortasının ne olduğu da merak ediliyor. GSS olarak da adlandırılan genel sağlık sigortasında öncelik hedef kişilerin sağlıklarının korunmasıdır. Belirlenen risklerin karşılanması halinde oluşacak sağlık harcamalarını karşılayan bir sigorta türüdür. Kişilerin ekonomik gücüne bakılmadan herkesin eşit olarak faydalanılması sağlanmıştır.