Yaşar Okuyan kimdir, neden ihraç edildi?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Yaşar Okuyan'ın CHP'den ihraç edildiği paylaşıldı. İhraç edilmesinin nedeni ise oldukça merak edildi.
Yaşar Okuyan kimdir, neden ihraç edildi?

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan paylaşım ile birlikte Yaşar Okuyan'ın CHP'den ihraç edildiği öğrenildi. Paylaşım sonucunda öğrenilen bu bilgilerin yanı sıra Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da olan Okuyan'ın neden ihraç edildiği konusu da oldukça merak edilmeye başlandı. 

CHP AÇIKLADI! 

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise gelen bilgilere göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında söylemleri nedeni ile ihraç edildiği öğrenildi. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından "Sayın Yaşar Okuyan'ın Cumhuriyet Halk Partisi ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız." şeklinde yapılan açıklamanın ardından hangi söylemler nedeni ile ihraç kararının alındığı merak edilmeye başlandı. 

YAŞAR OKUYAN NE DEMİŞTİ? 

Gelen bilgilere göre partiden ihraç edilmesine neden olan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkındaki söylemleri şu şekildeydi; "İYİ Parti ile ilgili İzmir'de en az 5-6 milletvekili çıkarır diyordum. Geçen hafta da kongrelerine gittim, ancak bu görüşümü geri aldım. Çünkü Meral Akşener ve yanı başında olan 2-3 kafadarın ucuz politika ve zikzaklarıyla giden bir durum var. Şu anda Kılıçdaroğlu kazanamaz algısını yaratan kim? Partisi yüzde 10 aldı, kendisi ise yüzde 7'de kaldı. Meral Akşener masayı dağıtır, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına terslik yaparsa bunun bir bedeli olur, elimde belgeler ve dosyalar var hepsini açıklarım. Hepsi de İçişleri Bakanlığı dönemine ait belgeler. Konuşturtmasın beni. İhanettir" 

Bu açıklamanın ardından ise alınan son karara göre Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın CHP'den ihraç edildiği ifade edildi.