Yalım CHP’den“İstifa ediyor” haberini yalanladı

Bölgesel bir gazetenin “CHP’den 17 Milletvekili istifa ediyor” başlıklı haberini yalanlayan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, diğer milletvekili arkadaşları ile gazeteyi yalanlayan bir bildiri yayınladı.
Yalım CHP’den“İstifa ediyor” haberini yalanladı

www.usakgundem.com İnternet haber Sitesine telefonla çok özel açıklamalarda bulunan Yalım, “Gözümü CHP’de açtım. Ölünceye kadar da CHP’ de kalacağım. Haberde adı geçen Milletvekili arkadaşlarımla bu alçakça yapılan itibar suikastının da hesabını soracağım” dedi.

BU BİR İTİBAR SUİKASTIDIR

Yalım, “Ege Bölgesinde yayınlanan bir bölgesel gazetenin bugünkü baskısında benim ve 17 milletvekili arkadaşımın CHP’den istifa edeceği yönünde aslı astarı olmayan bir haber çıkmış. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Haberde adı geçen 17 CHP Milletvekili arkadaşımızla adı geçen gazeteye noterden tekzip yazısı gönderdik. Haberi düzelmediği takdirde adli yollardan hakkımız sonuna kadar arayacağız” dedi.

Yalım, “"CHP'nin ve Millet İttifakı'nın son dönemde aziz milletimiz nezdindeki güçlü karşılığını hazmedemeyenler, partimize yönelik yoğun bir saldırıya başlamış, alçak bir itibar suikastına girişmişlerdir.

Ben gözümü CHP’de açtım. Dedem ve babam CHP’liydi. Rahmetli babam CHP kongresinden çıkıp işine yetişmek isterken trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Ben de gözlerimi CHP’de kapayacağım.

Genel Başkanım Sayın kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte, ülkemde hukuk, barış ve adalet tesis edilen kadar mücadele edeceğim ve iktidar olmak için çalışacağız. İktidar olduktan sonra da halkımın refahı ve mutluğu için son nefesime kadar CHP’de  kalacağım” diye sözlerine ekledi.

17 MİLLETVEKİLİ ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

CHP'li 17 milletvekili, partiden istifa edecekleri iddialarına ilişkin, "CHP'nin ve Millet İttifakı'nın son dönemde aziz milletimiz nezdindeki güçlü karşılığını hazmedemeyenler, partimize yönelik yoğun bir saldırıya başlamış, alçak bir itibar suikastına girişmişlerdir. CHP ve Millet İttifakı'nın iktidarı için CHP'deki mücadelemizi her zamankinden daha çok azimle ve daha güçlü bir şekilde sürdürmekte kararlıyız." açıklamasını yaptı.CHP'den 17 milletvekili, "Kılıçdaroğlu'nu istifa korkusu sardı" başlığıyla yer alan ve istifa edeceklerinin iddia edildiği haberleri üzerine ortak yazılı açıklama yaptı.

CHP’li 17 Milletvekili tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Antalya Milletvekilleri Aydın Özer ve Rafet Zeybek, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Giresun Milletvekili Necati Tığlı, İzmir Milletvekili Mahir Polat, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın imzası yer aldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"CHP'nin ve Millet İttifakı'nın son dönemde aziz milletimiz nezdindeki güçlü karşılığını hazmedemeyenler partimize yönelik yoğun bir saldırıya başlamış, alçak bir itibar suikastına girişmişlerdir.

Bugün bir gazetede bizlerle ilgili yapılan mesnetsiz, uydurma haberin de bunun bir parçasıdır. İftiralarla dolu mesnetsiz haberi kınayarak, tekzip ediyoruz. Haberin aslının olmadığını, yarınki sayısında açıklamasını, bize oy veren milyonlarca seçmen adına talep ediyoruz."

CHP'yi itibarsızlaştırma hevesinde olanların heveslerinin kursağında kalacağı açıktır.

CHP'nin onurlu bir üyesi olarak görev almak, aziz milletimize bu yolla hizmet etmek bizim için her şeyden önce şereflerin en yücesidir. CHP'nin ve Millet İttifakı'nın iktidarı için CHP'deki mücadelemizi her zamankinden daha çok azimle ve daha güçlü bir şekilde sürdürmekte kararlıyız. CHP ile milletimiz arasındaki her geçen gün büyüyerek daha da güçlenen gönül bağını ve güven ilişkisini bu tür haberlerle zedelemek mümkün olmayacaktır."

(HABER: SALİH KILINÇ)